Prop de 200 santcugatencs es manifesten en contra de la urbanització de Can Busquets


Temes relacionats

ERC anuncia que defensaran 'fèrriament' la preservació de Can Busquets (17/mai/04)


  • Comparteix:

La manifestació ha recorregut els principals carrers de la ciutat

La manifestació ha recorregut els principals carrers de la ciutat

Prop de 200 persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Sant Cugat per demanar que s'aturi la modificació del PGM a la Floresta que inclou, entre d'altres mesures, la construcció de 64 habitatges a la zona de Can Busquets. Des de la Plataforma per la Defensa de Can Busquets s'ha fet una crida al govern de Sant Cugat i a la Generalitat perquè aturi aquest projecte i s'inclogui aquest sector dins el Pla Especial de Protecció de Collserola.

'Can Busquets sense xalets' o 'amb la Floresta no s'especula' han estat alguns dels lemes protagonistes d'aquesta manifestació organitzada per la Plataforma per la Defensa de Can Busquets per oposar-se a la modificació del PGM de la Floresta, que inclou la urbanització del turó de Can Busquets.

Prop de 200 persones s'han sumat a aquesta marxa reivindicativa, que ha fet una primera parada davant l'Ajuntament, on han enganxat una còpia del manifest a la porta. La manifestació ha finalitzat als Jardins del Monestir, on una portaveu de la Plataforma ha denunciat la política de l'equip de govern en aquesta zona i ha demanat que s'aturi el projecte, que ara està pendent de rebre el vistiplau de la Comissió Jurídica de la Generalitat.

Portaveu de la plataforma per Can Busquets

Estem parlant d'un ajuntament incoherent que, en plena campanya, s'autoproclama responsable de salvar Torre Negra i que ara permet això, i la Generalitat tampoc respòn.


El manifest demana també que es qualifiqui aquests sector com a 'sòl forestal no urbanitzable' i que s'inclogui dins el Pla Especial de Protecció de Collserola (PEPCO) i dins el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN).

Els membres de la Plataforma han volgut recordar també que la urbanització d'aquest sector no és un tema que afecti únicament els veïns de la Floresta sinó tot el municipi, i s'han mostrat satisfets de la resposta dels ciutadans de Sant Cugat que s'han sumat a la protesta. Escoltem Conxa Martínez, membre de la Plataforma per la Defensa de Can Busquets.

Conxa Martínez

No és un problema purament d'un districte,és un problema de tot Sant Cugat i que ens ha d'importar a tots.


La plataforma ha anunciat també que, després de les prop de 2.800 signatures que van entregar fa uns dies a l'Ajuntament en contra d'aquest projecte, ja en tenen 1.000 més i continuen recollint-ne.
La manifestació ha comptat amb la presència de membres del PSC, ICV - que s'han mostrat contraris des del primer dia a la urbanització d'aquest sector - i ERC, que en el seu dia va votar el text refòs per la modificació del PGM a la Floresta. Els republicans han explicat que la seva votació va ser un 'error' i que faran el que 'calgui' per aturar el desenvolupament urbanístic d'aquests terrenys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.