L'Ajuntament demana que en aquest mandat s'enllesteixi l'intercanviador a l'estació de Vullpalleres


  • Comparteix:

L'Ajuntament vol que l'estació estigui feta abans del 2007 i connecti amb altres linies.

L'Ajuntament vol que l'estació estigui feta abans del 2007 i connecti amb altres linies.

L'Ajuntament demana a la Generalitat que construeixi, en aquest mandat, la futura estació de Vullpalleres, i que no es descarti fer-hi un intercanviador amb altres línies. Aquesta petició es produeix després que, segons l'equip de govern, el nou govern tripartit s'hagi replantejat el projecte aprovat per l'antic executiu de CIU. L'Ajuntament insisteix que la prolongació de la línia dels FGC a Sant Cugat ha de ser una prioritat en aquesta legislatura.

La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha manifestat la preocupació de l'Ajuntament pel fet que, en la pàgina d'inversions previstes per la Generalitat en el pressupost pel 2004, no es contempla el projecte d'una nova estació de FGC al barri de Vullpalleres.

Segons ha explicat Conesa, tant FGC com RENFE han descartat la proposta del govern municipal de fer un intercanviador en aquesta zona que permeti connectar les diferents línies, i per aquest motiu, com que el projecte de l'estació de Vullpalleres incloïa l'intercanviador, aquest no ha sortit ni tan sols a informació pública.

Ara l'Ajuntament demana que, si cal reformular el projecte es faci, però que sigui el més aviat possible ja que, segons Conesa, una nova estació de FGC és imprescindible. La tinent d'alcalde ha afegit que no renuncien tampoc a que, en un futur, pugui contemplar-se fer un intercanviador.

Mercè Conesa

Nosaltres demanem que reformulin el projecte per una estació de FGC i deixin les portes obertes a un futur intercanviador.


Des del consistori han manifestat també la preocupació pel fet que RENFE assegura que, abans que un intercanviador, la seva prioritat és l'estació de Coll Favà per la futura línia per a passatgers de RENFE entre Papiol i Mollet, i en canvi, no la posa en funcionament.

Mercè Conesa

Renfe diu que la seva prioritat és l'estació de Coll Favà però no la posa en fucnionament fins d'aquí dos o tres anys i nosaltres no podem acceptar això.


Recordem que, segons el secretari general de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, la posada en marxa d'aquesta línia de RENFE està condicionada per les obres del traçat vallesà del TGV, un traçat que provablement es farà de forma paral·lela al de Barcelona i no posteriorment, com s'havia proposat inicialment, i que comptaria, a més, amb ample de via europeu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.