El procés participatiu de Can Cabassa i l'estany dels Alous comença aquest dissabte


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Marina Casals, Toni Serra, Damià Calvet i Joan Puigdomènech

D'esquerra a dreta, Marina Casals, Toni Serra, Damià Calvet i Joan Puigdomènech

Els veïns de Mira-sol podran definir a partir d'aquest dissabte el futur pla de barri de Can Cabassa i la integració de l'estany dels Alous amb la ciutat. Durant quatre jornades participatives que s'allargaran com a molt fins el juliol, els mirasolencs podran fer arribar propostes i compartir-les amb els serveis tècnics de l'Ajuntament i estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) que també hi col·laboraran. Així, la primera reunió tindrà lloc al Casal del districte, d'onze del matí a dues del migdia, i posarà sobre la taula les primeres impressions, necessitats i punts forts.

Can Cabassa
El procés participatiu va néixer amb l'objectiu de fer partícep el veïnat del tractament dels espais intermitjos entre Mas Gener, Can Cabassa i l'AP7. Inicialment, l'Ajuntament tenia previst reservar la zona per construir-hi habitatges de protecció oficial, però els habitants de la zona s'hi van oposar. Posteriorment, el ple va suspendre el Pla de Millora Urbana (PMU) que ho preveia per sotmetre el futur de l'espai a un procés participatiu.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme i president del consell de barri de Mira-sol, Damià Calvet, ha posat en valor l'interès general que ha generat el projecte.

Damià Calvet

Que ens ajudin a definir els instruments i els tràmits per desenvolupar allò que es cregui oportú en aquest tros de la ciutat. Tenim moltes ganes de començar.


Es preveu que el procés participatiu serveixi per determinar els usos que pot acollir la zona, determinar com poden acollir nous habitatges i millorar-hi la mobilitat.

Estany dels Alous
Aquest projecte ciutadà s'aprofitarà per determinar com es pot integrar l'entorn de l'estany dels Alous amb Sant Cugat. Actualment aquesta zona és de fàcil accés per a la gent de Rubí, però els santcugatencs que hi vulguin accedir han de fer una volta i no tenen accés directe, ja que l'AP7 i la línia de FGC fan de barrera.

El regidor de Medi Ambient i comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha subratllat que aquest espai disposa d'una biodiversitat de la qual val la pena tenir cura.

Joan Puigdomènech

Mira-sol està a tocar de l'estany i, ara que engeguem aquest procest participatiu, l'allarguem perquè el barri tingui present que té un espai de molta qualitat a tocar.


El compromís dels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí de protegir i dinamitzar aquest espai natural es va materialitzar l'any 2012 amb una moció institucional.

El procés participatiu seguirà el dissabte 30 d'abril amb la priorització de la diagnosi i contrast amb les idees extretes de la trobada d'aquest dissabte. El dimarts 17 de maig se celebrarà la tercera trobada, on es posaran sobre la taula les propostes i el seu desenvolupament. La reunió de cloenda, on es farà retorn de les propostes, tindrà lloc al juny o al juliol, en una data encara per determinar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.