Els governs de Sant Cugat i de Valldoreix defensen la modificació del PGM amb xifres


  • Comparteix:

Damià Calvet i Josep Puig, en la roda premsa amb Can Monmany al fons

Damià Calvet i Josep Puig, en la roda premsa amb Can Monmany al fons

Els governs de Sant Cugat i de l'EMD defensen la modificació del PGM a Valldoreix de les crítiques de l'oposició i asseguren que ha comportat un estalvi de 92 milions d'euros en les expropiacions de zones verdes. En una roda de premsa a Can Monmany, el president de l'EMD, Josep Puig, i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, han recordat que aquesta finca i Can Busquets estan protegides de qualsevol intent d'urbanització gràcies a aquesta modificació, que diversos partits i entitats han portat als tribunals per presumptes irregularitats.

Els 92 milions és la quantitat que s'hauria pagat, segons els dos governs, si s'hagués hagut d'adquirir les zones verdes a través d'indemnització judicial. La xifra s'ha estalviat, asseguren l'Ajuntament i l'EMD, arran de l'acord amb 87 propietaris per adquirir-los, amb compensacions o permutes, parcel·les verdes, la majoria de les quals situades als torrents de Clavell i de Nonell de Valldoreix. Amb la modificació del PGM, es van traslladar aquestes zones verdes als espais urbanitzables de Can Monmany i Can Busquets per protegir-les. De retruc, l'edificabilitat de les dues finques va situar-se a terrenys que compensessin els propietaris de les zones verdes. Part d'aquest sostre edificatori, un 44%, es destinarà a habitatge protegit repartit, a hores d'ara, entre el Turó de Can Mates, l'estació de Valldoreix i Can Cabassa.

Calvet ha defensat la legalitat i la necessitat de l'operació, i ha aprofitat per carregar contra l'oposició per dur-la als jutjats.

Damià Calvet

És un urbanisme innovador, intel·ligent i que fa ciutat. No ens cap al cap que es presenti un recurs des de l'oposició.


El tinent d'alcalde ha obert la porta a modificar puntualment el PGM a Can Cabassa i a l'entorn de l'estació de Valldoreix per adequar els projectes urbanístics que s'hi volen dur a terme. Això, però, no tindria cap conseqüència més enllà d'aquests espais.

Damià Calvet

A Can Cabassa, estem fent un procés participatiu. A l'entorn de l'estació de Valldoreix, treballem amb l'EMD. Volem ajustar la ciutat en aquests punts.


En la propera comissió d'urbanisme, l'equip de govern de Sant Cugat hi portarà la proposta de creació d'una comissió informativa sobre la modificació del PGM en qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.