L'Ajuntament diu que el desenvolupament urbanístic al sector de Lestonnac posarà fi a l'ocupació de l'edifici


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, assegura que un eventual desenvolupament urbanístic a l'àmbit de Lestonnac a càrrec del propietari posarà fi a l'ocupació de l'edifici, després de gairebé quatre anys. Calvet ha explicat que l'observatori d'ocupacions il·legals, format per Policia Local i Mossos, fa seguiment de l'establiment d'una família i que l'Ajuntament actuarà socialment si pertoca. El titular dels terrenys, Banc Popular, ha denunciat.

La casa ubicada al sector de Lestonnac, situat entre el Golf de Sant Cugat i l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), està ocupada des d'octubre de 2012. Actualment, a l'immoble, que està catalogat, hi viu una família formada per una parella i els fills, ha confirmat el tinent d'alcalde d'Urbanisme a Cugat.cat. Calvet també ha apuntat que el propietari de la finca ha denunciat la intermitent ocupació que en aquest període ha viscut l'edifici, sense que això hagi comportat queixes veïnals.

No obstant això, el titular d'Urbanisme apunta que l'establiment d'aquesta família tindrà finalització amb el futur desenvolupament urbanístic que planeja Banc Popular a la zona.

Damià Calvet

És una situació que segur que es resoldrà perquè és un immoble en una peça de terreny que segur que tindrà un desenvolupament urbanístic per part del propietari. De fet, ens han vingut a veure per veure de quina manera poden fer aquest desenvolupament.


El tinent d'alcalde ha explicat que estan en converses amb l'entitat financera de cara a una modificació puntual del planejament vigent. El Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit preveu actualment un sostre d'habitatge d'unifamiliar i Banc Popular està interessat en una modificació que permeti la construcció plurifamiliar.

Calvet no ha concretat les cases ocupades que hi ha ara a Sant Cugat, tot i que sosté que la xifra s'ha reduït. Les últimes dades, d'abril passat, apuntaven que hi havien 94 casos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.