L'Ajuntament tindrà dret de compra preferent dels pisos de Promusa de forma indefinida


  • Comparteix:

Aquesta nova clàususa no afectarà les promocions que ja han estat adjudicades

Aquesta nova clàususa no afectarà les promocions que ja han estat adjudicades

Promusa aplicarà, a partir d'ara, la carta de gràcia indefinida a les noves promocions d'habitatge públic. Això representa que el dret de compra preferent per part de l'Ajuntament serà indefinit i no limitat a 30 anys, com fins ara. Aquesta decisió no afecta però a les promocions ja adjudicades, tal i com preocupava a alguns dels futurs propietaris d'algunes promocions que es van adjudicar l'any passat.

El consell d'administració de Promusa ha decidit finalment modificar les condicions del contracte d'adjudicació dels habitatges i passar el temps de compra preferent per part de l'Ajuntament de 30 anys a indefinit.

D'aquesta manera, el consistori vol conservar el parc d'habitatge públic i garantir que aquests pisos no serveixin per especular sinó que mantinguin la seva funció social. Mercè Conesa, tinent d'alcalde de Territori.

Mercè Conesa

Aquest criteri cada cop s'imposa més perquè garanteix que aquest habitatge sempre revertirà en l'ajuntament.


L'aprovació d'aquesta modificació no té però caràcter retroactiu i no afectarà, per tant, les promocions que ja han estat adjudicades. Mercè Conesa ha volgut tranquil·litzar els futurs propietaris d'algunes promocions que ja han estat adjudicades i que ara tenien por que, abans de signar el contracte, se'ls volguessin modificar les condicions d'adjudicació inicials.

Mercè Conesa

Aquesta clàusula s'aplicarà a partir de les properes promocions. Nosaltres respectem les bases que s'havien posat per a les promocions que ja s'han adjudicat.


I és que un grup de 40 adjudicataris de tres promocions corresponents a Mira-sol i al centre de la ciutat havien manifestat fa uns dies la seva inquietud per la possibilitat que, a dies de signar els contractes per als seus pïsos, Promusa decidís modificar les condicions inicials i aplicar-los, també a ells aquesta nova clàusula per la qual l'Ajuntament té dret de compra preferent per temps indefinit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.