Valldoreix decideix no recórrer la sentència que declara il·legal l'aparcament del costat del Registre de la Propietat


  • Comparteix:

La decisió ha rebut el recolzament de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició

La decisió ha rebut el recolzament de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició

L'EMD no recorrerà la sentència que declara il·legal l'aparcament ubicat al costat del registre de la propietat, a la rambla Mossèn Cinto Verdaguer de Valldoreix. La Candidatura Catalanista i de Progrés considera que la sentència deixa prou clar que no es pot fer un pàrquing de vehicles en una zona verda. Des de l'oposició, però, s'han oposat a aquesta decisió per considerar que és un aparcament necessari i que el propi advocat de l'EMD havia aconsellat recórrer.

Els recursos presentats per un grup de veïns de Valldoreix en contra de la construcció de 3 xalets amb llicència de rehabilitació i d'aquest aparcament en zona verda continuen portant cua.

Després que l'EMD decidís no recórrer la sentència que obligava a l'enderrocament d'un d'aquests xalets per considerar que s'havia fet obra nova amb una llicència de rehabilitació, ara la Candidatura Catalanista i de Progrés es reafirma en la mateixa línia d'actuació i ha decidit no recórrer la sentència que considera il·legal l'aparcament de vehicles ubicat just al costat del Registre de la Propietat, en zona verda.

La presidenta de l'EMD ha argumentat aquesta decisió assegurant que la sentència és prou clara. Escoltem Montse Turu.

Montse Turu

No presentem recurs perquè creiem que la sentència deixaprou clar que l'aparcament és il·legal i està en zona verda, i així ho diu també Urbanisme de la Generalitat.


La decisió de l'equip de govern de Valldoreix no ha estat però ben rebuda pels grups de l'oposició, que han lamentat que això se'ls comuniqui quan ja ha finalitzat el termini per poder recórrer, i que consideren que no es té en compte l'informe de l'advocat que porta el cas, que aconsellava presentar recurs.

El vocal de CiU, Francesc Cardoner, es pregunta perquè es va fer cas del mateix advocat quan va aconsellar recórrer contra el pressupost de l'Ajuntament de Sant Cugat i ara, en canvi, no es té en compte la seva opinió. En aquest sentit, Cardoner ha acusat la Candidatura Catalanista i de Progrés d'actuar per interessos polítics.

Francesc Cardoner

Per què no s'interopsa recurs si l'assessor ho ha recomanat? No serà que hi ha interessos polítics que pesen més que els criteris del bé comú de Valldoreix?


Aquest aparcament, que actualment consta d'una desena de places destinades als usuaris del Registre, es va construir quan es va fer aquest edifici, aprofitant un descampat que feien servir molts valldoreixencs per deixar el seu cotxe mentre feien gestions als comerços del davant.

Davant la sentència que el considera il·legal, la presidenta de l'EMD ha reconegut que un cop surti la sentència definitiva caldrà estudiar quina és la millor solució per evitar més col·lapses de trànsit a la Rambla de Mossèn Cinto Verdaguer, però ha afirmat que per sobre de tot, cal respectar la legalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.