Sant Cugat és la ciutat de la província de Barcelona amb més vivenda unifamiliar


  • Comparteix:

Segons un estudi del professor de la UAB, FrancescMuñoz,aquest tipus de creixement pot tenir greus conseqüències medi ambientals i socials

Segons un estudi del professor de la UAB, FrancescMuñoz,aquest tipus de creixement pot tenir greus conseqüències medi ambientals i socials

Sant Cugat és el municipi de la província de Barcelona que més vivenda unifamiliar produeix, i la cinquena en vivendes adossades. Aquestes dades es desprenen d'un estudi del professor de Geografia Urbana de la Universitat Autònoma de Barcelona, Francesc Muñoz, que alerta que aquest tipus de creixement urbanístic pot suposar una ocupació excessiva del sòl, un fort impacte ambiental o una major segregació social.

Més del 3'5% de la construcció de vivendes aïllades a la província de Barcelona es troba a Sant Cugat, situant-se en primer lloc en la construcció d'aquest tipus d'habitatges. A més, la nostra ciutat és la cinquena quant a vivenda adossada, amb un 2,26% del total d'aquestes construccions a la província.

Totes aquestes dades es troben a la tesi doctoral del professor de Geografia Urbana de la UAB, Francesc Muñoz, titulada "Urbanalització: la producció residencial de baixa densitat a la província de Barcelona (1985-2001)". Per Muñoz, aquesta dispersió urbanística comporta greus problemes, com una ocupació excessiva de sòl, un fort impacte ambiental, un augment de costos de la prestació de serveis, i un increment de la mobilitat i segregació social.

Segons Muñoz, els nous nuclis residencials conseqüència d'aquest tipus de construcció, s'omplen d'una població estandarditzada, amb un nivell adquisitiu molt homogeni, i una hàbits culturals i d'oci molt similars. D'aquesta manera es creen "illes d'iguals" que s'allunyen del model de ciutat mediterrània densa i diversa.

Com a resultat d'aquesta urbanització, que s'ha anat clonant a moltes ciutats del món, centres històrics i vells districtes industrials passen a formar part d'una cadena d'espais temàtics orientats cap al consum i les seves variants vinculades a l'economia de l'oci, l'entreteniment i el turisme global.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.