L'Ajuntament aprova una ordenança per fer pisos a partir dels 30 metres quadrats de superfície


  • Comparteix:

D'aquesta manera, es vol donar resposta a la manca d'espai urbanitzable i a l'encariment de les vivendes

D'aquesta manera, es vol donar resposta a la manca d'espai urbanitzable i a l'encariment de les vivendes

Una nova ordenança municipal d'habitabilitat permetrà, a partir d'ara, construir habitatges de 30 metres quadrats a la nostra ciutat. Així s'ha aprovat per unanimitat durant el ple municipal, amb l'objectiu d'adequar la normativa local al decret d'habitatge aprovat recentment per la Generalitat. Fins ara, les ordenances metropolitanes no permetien construir pisos més petits de 36 metres quadrats.

L'objectiu de l'Ajuntament és adequar-se al decret d'habitabilitat aprovat pel govern català, que permet construir pisos a partir de 30 metres quadrats de superfície. I és que fins ara, a Sant Cugat no es podien fer vivendes més petites dels 36 quadrats, tal i com establien les ordenances metropolitanes d'edificació.

Segons la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, això permetrà a Promusa fer habitatges per a joves de 33 metres quadrats i amb un únic espai amb accés al servei.

Mercè Conesa

Quan Promusa està engegant programes d'habitatge jove que preveuen habitatges de 33 metres quadrats, sense adaptar aquesta normatia no els podríem tramitar.


La proposta, que ha rebut el suport de tots els grups municipals, vol donar sortida a la manca de sòl urbanitzable i també a l'encariment del preu dels pisos, amb vivendes més petites i, per tant, també més econòmiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.