Els vehicles podran circular a partir d'aquest diumenge pel pas soterrat de Lluís Companys


  • Comparteix:

El pas soterrat de la plaça Lluís Millet s'obrirà aquest diumenge al trànsit, després d'uns 16 mesos d'obres. Amb una longitud de 199 metres i un carril de circulació, aquest pas uneix l'avinguda Lluís Companys amb el carrer Àngel Guimerà, deixant lliure de vehicles la plaça de l'estació. Des del mateix túnel també es pot accedir a l'aparcament de 269 places que hi ha a la mateixa zona.

Després de mesos d'obres, el pas soterrat que uneix l'avinguda Lluís Millet amb el carrer Àngels Guimerà ja està totalment enllestit i s'obrirà al trànsit aquest mateix diumenge.

Recordem que es tracta d'un túnel de 199 metres de longitud i amb una superfície total construïda de 1.350 metres quadrats, i que té com a finalitat permetre el pas de vehicles per aquesta zona però respectant la prioritat dels vianants a la plaça Lluís Millet. Escoltem la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

El pas soterrat comportarà sobretot una millora de la qualitat de vida, ja que possibilitarà que els 12.000 vehicles que passaven per aquí passin pel túnel o per altres itineraris.


L'accés al pas soterrat es farà per una rampa situada a la cruïlla de l'avinguda Lluís Companys i el carrer Martorell, mentre que la sortida està situada a la cruïlla entre Àngel Guimerà i carrer Villà. D'altra banda, i cap a la meitat del túnel, hi ha un altre accés que permet accedir a l'aparcament públic soterrat de la plaça de l'estació.

Des de l'Ajuntament esperen que l'entrada en funcionament d'aquest túnel no comporti un increment de vehicles pel centre de la ciutat. La previsió és que molts dels veïns continuïn utilitzant els itineraris alternatius que s'han utilitzat mentre han durat les obres.

Mercè Conesa

Nosaltres creiem que la gent ja té uns itineraris alternatius i que en bona part els continuaran utilitzant com han fet mentre duraven les obres.


La construcció d'aquest túnel, juntament amb l'aparcament soterrat, ha anat a càrrec de l'empresa Cintra Aparcamientos, i el cost total de les obres de les dues infraestructures ha estat de prop de 4,6 milions d'euros.

D'altra banda, cal destacar que l'interior d'aquest pas soterrat està dotat amb totes les mesures de seguretat, ventilació i senyalitzacions obligatòries, i que disposa de 4 programes diferents de llum per garantir una correcta visibilitat. Tota la senyalització i equipament interior ha anat a càrrec de Ferrovial-Agroman i l'import ha estat de 226.500 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.