L'Ajuntament vol construir una mini deixalleria i un punt verd mòbil per millorar la gestió dels residus

Els dos projectes s'estan debatent en el marc de la Taula de Residus

Urbanisme

Publicat el 10/des/04 per Ester Castanyer

Sant Cugat podria comptar, al llarg del 2005, amb una nova mini deixalleria que s'ubicarà, probablement, al mercat de Torreblanca, i amb un Punt Verd Mòbil que pugui recórrer els carrers i districtes del municipi. Així s'està debatent a la Taula de Residus amb l'objectiu de fomentar noves polítiques de residus sostenibles a la ciutat.

Tal i com es recull en els compromisos fets tant per CiU com per ERC de cara a aquesta legislatura, l'equip de govern vol impulsar noves polítiques de residus que permetin millorar la separació de les deixalles i el reciclatge.

És per això que una de les propostes plantejades i que s'estan debatent en el marc de la Taula de Residus, passa per fer una mini deixalleria que podria ubicar-se al Mercat Municipal de Torreblanca. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens.

Joan Recasens

Són dos aspectes que s'estan treballant a la mesa de residus. Són dos compromisos que teníem CiU i ERC per fomentar polítiques de residus sostenibles i avançades.


Un altre projecte de l'equip de govern és crear un punt verd mòbil que faciliti als ciutadans la separació dels residus i el seu reciclatge. Segons Recasens, la tipologia de municipi de Sant Cugat fa que això sigui més sostenible que crear un punt verd a cada districte.

Joan Recasens

És un punt verd mòbil que s'anirà movent per diferents llocs del municipi. La tipologia de municipi que tenim aconsella fer-ho així enlloc d'anar construint punts verds a tots els districtes que seria més insostenible.


D'altra banda, el Punt Verd del barri de Can Magí està pràcticament enllestit i es preveu poder inaugurar-lo a principis d'aquest any 2005.