L'alcalde defensa la singularitat del model de ciutat de Sant Cugat en la inauguració dels pisos de Can Cabassa


  • Comparteix:

El primer trimestre del 2005 s'inauguraran 76 pisos més al costat del monestir i a l'estació dels FGC

El primer trimestre del 2005 s'inauguraran 76 pisos més al costat del monestir i a l'estació dels FGC

L'alcalde, Lluís Recoder, ha defensat el model de ciutat, de poques alçades i molts espais verds, durant l'acte d'inauguració dels 97 pisos municipals construïts per Promusa a Can Cabassa, a Mira-sol. Recoder assegura que el preu de la vivenda és un dels principals problemes de la nostra societat, i afegeix que l'Ajuntament té el 'deure moral' de construir habitatge social.

Un centenar de persones ha assistit aquest diumenge a la festa d'inauguració dels 97 pisos que l'empresa municipal Promusa ha construït a Can Cabassa. Es tracta de pisos de tres i quatre habitacions amb uns preus que oscil·len entre els 92.000 i els 153.000 euros, el que significa una reducció d'entre el 64% i el 41% sobre el preu de mercat.

Segons Recoder, tot i que entre les competències obligatòries dels Ajuntaments no es troba la construcció d'habitatge públic, per l'Ajuntament de Sant Cugat aquesta és una obligació moral.

Lluís Recoder

Dins el que són les competències obligatòries dels ajuntaments, fer habitatge públic no hi és. És una actuació per la qual tampoc tenim recursos, però malgrat això hi ha molts ajuntaments que estem fent un esforç


Des del 1989 Promusa ha fet més de 900 habitatges i segons el pla d'actuació previst per l'Ajuntament, el 2007 ja s'hauran entregat un miler de pisos, el que significa que més d'un 7% dels santcugatencs viuran en habitatges públics. Segons Recoder, l'Ajuntament no té instruments per controlar el preu de l'habitatge, ja que aquest el marquen els propietaris del sòl i els constructors. Per això l'alcalde ha remarcat la importància de fer aquest tipus d'actuacions.

Lluís Recoder

El que hem de fer és fer molt habitatge públic, i l'estem fent. Jo no estaré tranquil fins que no hi hagi ningú que no tingui aquest problema. Però comparativament som els que hem fet més, i no hi ha cap ciutat del nostre entorn que hagi fet l'esforç que ha fet Sant Cugat per fer habitatge públic


Recoder ha aprofitat per defensar-se de les crítiques que s'han fet a l'equip de govern i segons les quals Sant Cugat és una ciutat insostenible. Per l'alcalde, si l'instrument a utilitzar és construir edificis de set plantes i treure zones verdes, la seva resposta és "rotundament no". La inauguració ha acabat amb l'entrega d'un clauer als presidents de les comunitats de veïns, una actuació de pallassos i una xocolatada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.