S'obre un expedient urbanístic per la construcció d'un mur de 8 metres a la La Floresta


  • Comparteix:

ICV-EA considera que l'equip de govern actua mb 'passivitat' davant aquests temes

ICV-EA considera que l'equip de govern actua mb 'passivitat' davant aquests temes

L'Ajuntament ha obert un expedient urbanístic per determinar si la construcció d'un mur de contenció entre els carrers Albercoc i Golf de Biscaia és legalitzable o s'ha d'enderrocar. Des d'ICV-EA acusen però l'equip de govern de passivitat per no perseguir les il·legalitats amb la suficient contundència.

La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que l'Ajuntament ja ha iniciat els passos per comprovar si la construcció d'un mur de 8 metres d'alçada entre els carrers Albercoc i Golf de Biscaia i que serveix de contenció de terres, és legalitzable o no, i que un cop obtinguts els resultats actuarà en conseqüència.

Conesa ha assegurat que en tot moment s'ha respectat escrupolosament la legislació i ha afegit que l'aplicació de la disciplina urbanística no és discrecional ni arbitrària. Escoltem-la.

Mercè Conesa

Quan una obra es fa sense permís, s'obre un expedient per dirimir si és legalitzable o no. Si és il·legal, enderrocarem el mur, i si és legalitzable, el mantindrem. No entenc la confusió que vol crear ICV.


La tinent d'alcalde respon així a les crítiques fetes per ICV-EA, que considera que l'equip de govern ha d'actuar amb més fermesa contra aquest tipus d'infraccions urbanístiques, i ha instat la formació ecosocialista a demostrar i denunciar, si s'escau, les greus acusacions que ha efectuat.

Des d'ICV consideren però que s'ha de ser més contundent davant aquestes infraccions sense donar lloc a cap tipus d'esperança a la possibilitat de mantenir una obra que no s'ha fet, d'entrada, correctament. Escoltem el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

Amb aquestes coses, l'administració ha de ser molt clara. La normativa ha de ser contundent, i en aquest cas no té sentit obrir cap tipus d'esperança que es pugui legalitzar una cosa que s'ha fet malament.


ICV considera que deixar oberta la porta a la possible legalització de l'obra feta és una mala pràctica, perquè legitima l'infractor i l'anima a que actuï amb actes consumats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.