El Grup de Natura presenta al·legacions contra el Centre Direccional de Cerdanyola


  • Comparteix:

El grup ecologista aposta per una planificació urbanística que preservi la xarxa d'entorns naturals de la plana del Vallès

El grup ecologista aposta per una planificació urbanística que preservi la xarxa d'entorns naturals de la plana del Vallès

El Grup de Natura del Club Muntanyenc Sant Cugat ha presentat al·legacions al projecte del Pla Parcial del Castell, a Cerdanyola, per considerar que afecta negativament la Via Verda. El col·lectiu ecologista demana la paralització dels tràmits actuals i que es redefineixi la planificació urbanística per tal de preservar una xarxa d'espais naturals a la plana del Vallès.

El Grup de Natura assegura que el projecte urbanístic del Castell, emmarcat dins el projecte del Centre Direccional, perjudica greument la Via Verda, un espai reconegut per sectors científics i institucions públiques com a connector biològic de primera importància per a la serra de Collserola.

Els membres de la plataforma demanen la paralització dels tràmits actuals, per tal de preservar la fauna de la zona i aposten per un projecte com el que planteja l'associació Cerdanyola Via-Verda, que permeti una major relació entre aquests municipi i la UAB però preservant al màxim l'entorn natural. Escoltem Lluís Llerena, membre del Grup de Natura.

Lluís Llerena

"És un projecte en què s'ocupa molt menys espai, Cerdanyola no creixeria més enllà del Castell de Sant Marçal. El Castell de Sant Marçal seria el límit. Faríem un tipus d'urbanització més lligat a l'Autònoma. En canvi, aquest projecte actual és més invasiu i més basat en el negoci inmobiliari.


A més, el Grup Natura també demana que es redefineixin les pautes de planificació urbanística adreçades a preservar els espais naturals de la plana del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.