L'Ajuntament ha enderrocat construccions il·legals en 12 immobles durant el 2004


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde de Territori reitera que l'equip de govern aplica amb rigor la disciplina urbanística

La tinent d'alcalde de Territori reitera que l'equip de govern aplica amb rigor la disciplina urbanística

L'Ajuntament ha enderrocat construccions il·legals en dotze immobles del municipi durant l'any 2004, en compliment de la normativa de disciplina urbanística vigent. A més, el consistori té oberts 14 expedients més d'enderrocament d'obres il·legals, que s'estan tramitant actualment. L'equip de govern ha fet públiques aquestes xifres després de les crítiques d'ICV, que havia acusat el govern municipal de ser 'poc rigorós' en el combat de les irregularitats urbanístiques.

La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, assegura que l'equip de govern té la voluntat de fer complir, de manera estricta, la disciplina urbanística vigent. Amb aquesta voluntat, l'Ajuntament va enderrocar, durant l'any 2004, construccions il·legals en dotze immobles del municipi, i en aquests moments està tramitant 14 expedients més d'enderrocament d'obres il·legals. Escoltem Mercè Conesa.

Mercè Conesa

L'Ajuntament compleix rigorosament la normativa de disciplina urbanística. És un tema poc conegut, però hi ha molts expedients oberts i quan una obra es fa sense llicència i és il·legalitzable, s'enderroca.


L'Ajuntament localitza les obres sense llicència a través de les denúncies de particulars o bé d'ofici, ja sigui mitjançant inspeccions dels tècnics municipals o de la policia local. Dels 12 enderrocaments ordenats durant l'any passat, 8 es van executar amb autoritzacions judicials d'entrada o a través de sentències. En un dels casos, el consistori va executar l'enderrocament subsidiàriament i en els quatre casos restants, els enderrocaments es van fer de forma voluntària.

A banda dels enderrocaments executats, durant l'any passat l'Ajuntament va obrir expedients d'enderrocament que afecten a 14 immobles més. En aquests casos, la tramitació administrativa o judicial segueix el seu curs i els enderrocs estan pendents d'execució.

A més, la tinent d'alcalde de Territori ha volgut recordar que l'actuació municipal per combatre les irregularitats urbanístiques és transversal i es fa de forma coordinada amb l'Àrea de Medi Ambient, per evitar la tala d'arbres protegits. Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Quan una obra amb llicència preveu la tala d'arbres, es demana un informe de l'Àrea de Medi Ambient. Així garantim una actuació coordinada entre Medi Ambient i Urbanisme.


Conesa ha respost d'aquesta manera les acusacions d'ICV, que qualificaven de 'poc rigorosa' l'actuació de l'equip de govern en aquest tema i denunciaven la possibilitat de legalitzar la construcció d'un mur en una finca de La Floresta que s'havia construït sense llicència. Conesa atribueix aquestes crítiques a un 'malentès' i reitera que, si es confirma que aquesta actuació no és legalitzable, s'ordenarà l'enderrocament del mur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.