La Fundació Sant Cugat fa una proposta de consens per protegir Can Busquets


  • Comparteix:

El document planteja crear noves zones edificables al centre del districte

El document planteja crear noves zones edificables al centre del districte

La Fundació Sant Cugat ha proposat una alternativa per modificar el PGM de La Floresta sense urbanitzar Can Busquets i creant una nova centralitat al districte. L'entitat, que ja ha presentat el document a tots els grups polítics i a la plataforma cívica, planteja la possibilitat de crear noves zones edificables a l'eix entre la plaça del Centre i l'estació, que donarien resposta, a la vegada, als hipotètics drets compensatoris dels propietaris.

Amb l'objectiu de desbloquejar la tramitació del PGM de La Floresta i d'oferir una alternativa de consens entre les diferents postures, la Fundació Sant Cugat ha fet pública una proposta de modificació del PGM que evitaria la urbanització de Can Busquets i reforçaria la centralitat del nucli urbà de La Floresta.

En concret, l'entitat proposa classificar la totalitat del sòl urbanitzable no programat de Can Busquets com a 'zona 27', que protegiria aquest sector sota la fórmula del Parc Forestal. Paral·lelament, s'incrementarien els usos i les densitats urbanes en la zona central del districte, en especial en la franja compresa entre la plaça del Centre i l'estació, on encara hi ha terrenys lliures, per crear una nova centralitat i reforçar l'estructura urbana. Ho explica el responsable de la proposta, l'arquitecte Joan Barba.

Joan Barba

Creiem que és factible la idea que, sense urbanitzar Can Busquets, es puguin aprofitar espais a l'interior de La Floresta. A més, així es guanyaria un espai de centralitat nou per La Floresta.


La proposta de la Fundació Sant Cugat augmenta el sostre edificable, dels 30.000 metres quadrats que plantejava la modificació del PGM que es va tramitar, fins als 40.000 metres quadrats. Aquesta superfície extra permetria compensar els propietaris dels terrenys del centre de La Floresta pel procés de reparcel·lació.

El document preveu també modificar la tipologia dels habitatges projectats inicialment a Can Busquets. En aquest sentit, la Fundació proposa quatre models diferents que permetrien flexibilitzar els productes immobiliaris oferts i obtenir, simultàniament, habitatges i també altres usos més comercials i cívics. Tots els models han estat definits, segons la Fundació, amb criteris paisatgístics per tal de minimitzar el seu impacte ambiental i adequar-los a la topografia de l'entorn.

Amb aquesta proposta, la Fundació vol desencallar la tramitació de la modificació del PGM de La Floresta i oferir una alternativa viable que tingui en compte les diferents postures fins ara confrontades. Joan Barba.

Joan Barba

Hem fet un exercici de trobar una alternativa que doni resposta a les diferents posicions. La plataforma demana que no s'urbanitzi a Can Busquets, s'han de legalitzar les cases al bosc i l'Ajuntament no vol que hi hagi risc d'haver d'indemnitzar.


La Fundació Sant Cugat considera que aquesta proposta ha de servir per reiniciar el procés de modificació del PGM de La Floresta buscant, des d'un inici, el màxim consens i la participació de tots els agents implicats. Per això, el document ja ha estat presentat a tots els grups polítics municipals i a la Plataforma Cívica en Defensa de Can Busquets, a l'espera que s'obri de nou el debat sobre aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.