Sant Cugat participarà en les jornades de gestió de la Via Verda que organitza l'Ajuntament de Cerdanyola

L'objectiu és engegar una reflexió amb els municipis implicats per garantir la preservació d'aquest corredor biològic

Urbanisme

Publicat el 22/feb/05 per Ester Castanyer

L'Ajuntament de Sant Cugat participarà a la I Jornada per la Gestió de l'espai Via verda Collserola - Sant Llorenç que ha organitzat l'Ajuntament de Cerdanyola pel proper 5 de març. L'objectiu d'aquesta iniciativa, oberta a tota la ciutadania, és aprofundir en la preservació de la Via Verda amb la col·laboració de tots els municipis que comparteixen aquest corredor natural.

Després de l'aprovació inicial del Pla Parcial de la Plana del Castell, que estableix l'espai definitiu que tindrà aquest corredor biològic al seu pas per Cerdanyola, l'ajuntament d'aquest municipi ha decidit anar més enllà i convocar aquestes jornades per engegar així un procés de reflexió i treball conjunt amb la resta de poblacions que comparteixen aquest espai natural entre la serra de Collserola i la de Sant Llorenç.

Per a l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, perquè aquest procés de protecció tingui realment sentit, cal garantir que tot el corredor serà realment un corredor biològic.

Antoni Morral

És un tema amb trasncendència pel conjunt de la comarca. Perquè aquesta protecció tingui sentit hem de garantir que aquest corredor biològic tingui realment aquesta finalitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La jornada, que estarà oberta a tota la ciutadania, comptarà amb la participació de representants de l'ajuntament de Sant Cugat. I és que tal i com ha recordat l'alcalde, Lluís Recoder, el nostre municipi ja fa temps que col·labora amb Cerdanyola per preservar millor la franja de Via Verda que hi ha entre les dues poblacions.

Lluís Recoder

Nosaltres hi serem, participant en les jornades i treballant conjuntament amb Cerdanyola per protegir aquest espai limítrof entre les dues ciutats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Precisament, fa una setmana, tots dos alcaldes van signar un conveni de col·laboració institucional per mirar d'ordenar i crear una franja de protecció natural entre els dos municipis.

La I Jornada per a la Gestió de l'espai Via Verda entre Collserola i Sant Llorenç, que es realitzarà a l'Hotel Campus de Bellaterra, servirà per presentar un estudi sobre permeabilitat ecològica en aquest corredor i que va ser encarregat per l'Ajuntament de Cerdanyola al biòleg Josep Lascurain. La jornada comptarà, a més, amb la presència del conseller de Medi Ambient, Salvador Milà.