L'Ajuntament cedeix a Chic l'ús d'uns terrenys a la carretera de Rubí a canvi que marxi de Rius i Taulet


  • Comparteix:

El PSC critica que la cessió es faci 'a dit' i sense un concurs públic

El PSC critica que la cessió es faci 'a dit' i sense un concurs públic

L'Ajuntament cedirà a l'empresa propietària de Chic uns terrenys municipals a la carretera de Rubí per consolidar una zona d'oci juvenil, a canvi d'enderrocar la discoteca del carrer Rius i Taulet i construir en aquells terrenys oficines i un petit hotel. Així ho ha aprovat el ple municipal, tot i els dubtes del PSC, que considera que la cessió dels terrenys s'ha fet 'a dit', i l'oposició d'ICV, que ha qüestionat el model d'oci que es vol implantar en aquesta zona.

La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha qualificat d'operació 'quirúrgica' la negociació amb els propietaris de Chic, que permetrà, segons Conesa, solucionar els problemes que provocava a la ciutat la continuïtat de la discoteca al carrer Rius i Taulet. En concret, s'ha finalitzat la tramitació d'un canvi puntual del PGM en aquest sector que requalifica el sòl per poder-hi construir un edifici d'oficines i un petit hotel.

A canvi d'aquest trasllat 'forçós', es cedeix a Chic l'ús d'uns terrenys municipals a la carretera de Rubí per un termini de 40 anys, i amb el pagament a l'Ajuntament d'un cànon de 204.000 euros anuals. En aquests terrenys, que envolten el complex d'oci nocturn de Les Carpes, s'hi consolidarà una nova zona lúdica que ampliarà l'oferta actual, amb nous establiments com una bolera i diversos restaurants, entre d'altres. A més, es demanarà a la propietat la redacció d'un Pla Especial per ordenar i concretar els usos d'aquesta nova zona d'oci.

La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha defensat l'operació, argumentant que comportarà importants beneficis per a la ciutat i, a més, servirà per 'dignificar' l'actual zona d'oci de la carretera de Rubí.

Mercè Conesa

Creiem que és una operació correcta. Aquesta oferta d'oci ja està consolidada. Per tant no implica crear una nova oferta, sinó dignificar la ja existent.


En aquest sentit, Conesa ha explicat que l'operació servirà també per millorar la façana de la carretera de Rubí, ja que les edificacions que s'hi construiran hauran d'estar adaptades a l'entorn, i també es garantirà un pas de vianants per anar a l'IES Leonardo da Vinci.

El projecte ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern i el PP, mentre que ICV ha votat en contra per considerar que cal replantejar el model d'oci juvenil que necessita la ciutat. De la seva banda, el PSC ha votat a favor de la modificació puntual del PGM als terrenys que actualment ocupa la discoteca Chic, però s'ha oposat a la cessió de l'ús dels terrenys municipals de la carretera de Rubí.

Els socialistes consideren que hi ha importants dubtes jurídics en l'expedient i afirmen que l'equip de govern està aplicant un 'urbanisme fet a mida'. En aquest sentit, el PSC critica que no es faci un concurs públic per adjudicar l'ús dels terrenys municipals de la carretera de Rubí i denuncia un 'greuge comparatiu' respecte altres propietaris. Escoltem el portaveu del grup socialista, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

Hi ha un problema d'equitat. Li tramitem al propietari una modificació del PGM perquè realitzi el seu patrimoni i, a més, li reservem sòl municipal a canvi d'un cànon. S'ha actuat igual amb altres propietaris?


El PSC critica, a més, una manca de seguretat jurídica en l'expedient, ja que, segons el grup socialista, no queda clar si la fórmula escollida és la constitució d'un dret de superfície o la concessió de l'ús. La tinent d'alcalde de Territori, de la seva banda, s'ha mostrat confiada que l'expedient no presenta cap dubte legal però ha afegit que, si cal, encarregarà un informe jurídic complementari per aclarir aquest extrem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.