Els propietaris de Can Busquets presenten un PAU per construir 289 habitatges a la zona


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde de Territori considera que cal avaluar tots els escenaris que hi ha sobre la taula però continua apostant pel projecte de modificació del PGM que actualment està aturat

La tinent d'alcalde de Territori considera que cal avaluar tots els escenaris que hi ha sobre la taula però continua apostant pel projecte de modificació del PGM que actualment està aturat

Els propietaris de Can Busquets han presentat un Programa d'Actuació Urbanística a l'Ajuntament per poder tirar endavant la urbanització d'aquest sector, recuperant la potencialitat de sostre permesa segons la normativa del Pla General Metropolità. Això suposaria la construcció de 289 habitatges en aquesta zona. Davant d'aquesta proposta, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, s'ha mostrat partidària de tirar endavant el projecte de modificació de PGM que ja està en marxa i que va ser acceptat per la propietat, però assegura que cal avaluar molt bé el PAU i tots els diferents escenaris que hi ha ara mateix sobre la taula.

A les diferents propostes que hi havia fins ara per modificar el PGM de la Floresta, protegint total o parcialment el sector de Can Busquets, se n'hi afegeix ara una altra. I és que aquesta setmana han estat els propis propietaris d'aquest sector, la família Busquets, els que hi ha volgut dir la seva i ho han fet presentant un Programa d'Actuació Urbanística per poder urbanitzar la zona, però no només en un 20% com es plantejava fins ara, sinó recuperant tot el sostre edificable que permet el PGM, és a dir, construint 289 habitatges.

Davant d'això, l'equip de govern està estudiant ja aquest PAU tant a nivell tècnic com jurídic, amb la voluntat d'avaluar quines són les repercussions que pot tenir i de quina manera s'ha de tramitar. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha afegit que amb aquesta demanda es posa sobre la taula un nou escenari als tres que ja hi havia fins el moment: la proposta de modificació del PGM engegada en el seu moment per CiU i PP i que contempla la urbanització del 20% de Can Busquets, la proposta de la Fundació Sant Cugat que protegeix Can Busquets i trasllada l'edificabilitat al centre de la Floresta i el projecte de la conselleria de Medi Ambient de declarar Collserola parc natural.

Conesa ha afegit que, a l'espera d'avaluar aquesta proposta de la propietat, l'opció que des del seu punt de vista pren més força és la proposta de modificació del PGM que ja s'havia començat a tramitar i que els propietaris ja havien acceptat. Sigui quina sigui finalment l'opció acordada però, la condició indispensable, ha dit, és poder legalitzar els habitatges fora d'ordenació de la Floresta.

Mercè Conesa

Aquesta setmana tenim un nou escenari amb l'entrada d'aquest PAU que encara no hem avaluat, però nosaltres ens reafirmaríem amb la proposta inicial que el propietari ja havia acceptat.


La tinent d'alcalde ha aprofitat també per reiterar la demanda que la Generalitat els expliqui la proposta d'incrementar el marc de protecció de Collserola, declarant-lo parc natural, ja que segons ha dit, és molt difícil valorar qüestions com la de Can Busquets sense conèixer l'abast ni les implicacions de la proposta de la conselleria de Medi Ambient, ni com repercuteix el projecte sobre aquest sector. Un exemple és la moratòria que el conseller Milà ha anunciat per aturar actuacions urbanístiques en les zones urbanitzables fins que no es decideixi com es protegeix aquesta serra.

Mercè Conesa

Nosaltres el que demanem a la Generalitat que ens faci arribar el projecte el més ràpidament possible, perquè no coneixem aquest estudi.


De moment, i a l'espera d'un anàlisi més acurat de la proposta de PAU i d'una interpretació de la mateixa, el que queda clar, segons Conesa, és l'interès de la propietat per tirar endavant alguna actuació en aquella zona. D'aquesta manera, el PAU posaria més pressió a l'hora de resoldre definitivament la modificació del PGM de la Floresta i el futur d'aquest sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.