L'Ajuntament recorrerà la demanda de THI que reclama 7 milions d'euros per la paralització de Diversia


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde de Territori recorda que THI va vendre els terrenys a la promotora Hines per una quantitat prou important

La tinent d'alcalde de Territori recorda que THI va vendre els terrenys a la promotora Hines per una quantitat prou important

L'Ajuntament presentarà un recurs contra la demanda de la promotora THI, que reclama una indemnització de 7 milions d'euros al consistori en concepte de responsabilitat patrimonial, després que el projecte d'oci Diversia no tirés endavant. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, afirma que presentaran batalla legal ja que consideren que no és cert que la paralització del projecte suposés una pèrdua patrimonial per aquesta empresa, que va poder vendre els terrenys a la promotora Hines.

Quasi 3 anys després de l'acord entre els ajuntaments de Sant Cugat i Cerdanyola i la promotora THI per reconduir el projecte del complex d'oci Diversia, que s'havia de construir al polígon de Can Sant Joan, i convertir-lo en un parc empresarial, el tema s'ha tornat a posar sobre la taula.

I és que aquesta promotora, filial de la multinacional britànica THI Leisure, demana ara una indemnització de 7 milions euros a l'Ajuntament de Sant Cugat ja que considera que la paralització de Diversia els ha suposat una pèrdua patrimonial.

Des del consistori, consideren però que aquesta reclamació no és oportuna, ja que segons ha explicat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, la promotora si que va poder treure un benefici patrimonial amb la venda dels terrenys. És per això que, segons Conesa, 'l'ajuntament es defensarà legalment'.

Mercè Conesa

Entenem que la reclamació no és oportuna i ens defensarem legalment perquè entenem que THI si que ha pogut treure un benefici patrimonial, a través del grup d'empreses al qual pertany.


En aquest sentit, Conesa ha assegurat que la promotora Hines, actual propietària dels terrenys, va pagar una quantitat prou important pel sòl i que, tot i que va la venda va a ser a través d'una altra empresa de la multinacional THI, en tot cas, el grup no pot al·legar pèrdues patrimonials.

Mercè Conesa

El benefici va ser a través de la venda d'aquests terrenys a l'actual promotora Hines, que en va pagar una quantitat substancial. No es pot dir, per tant, que THI no va poder alienar aquests terrenys i treure'n un rendiment econòmic.


Els advocats de l'Ajuntament han de contestar ara la demanda presentada per THI, i haurà de ser el Jutjat Contenciós Administratiu número 12 de Barcelona qui decideixi sobre el cas.

Recordem que el projecte de parc d'oci Diversia va ser aprovat l'any 2.000, però que finalment, i davant l'oposició veïnal, es va optar per reconduir el projecte. La promotora THI, de la seva banda, va tenir problemes econòmics, i l'any 2002, tant l'empresa com els ajuntaments de Sant Cugat i Cerdanyola van decidir reconduir aquesta actuació i fer un parc empresarial en aquella zona.

Precisament, a mitjans de febrer, els dos consistoris van signar un acord per tirar endavant la modificació del PGM als sectors de Can Fatjó dels Urons i del Baixador de Sant Joan necessària per començar les obres d'aquest parc de negocis Sant Cugat A7, que inclourà edificis d'oficines i un hotel, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.