La urbanització del nou barri del Turó de Can Matas avança a bon ritme i podria estar acabada a finals del 2006


  • Comparteix:

El nou barri comptarà amb difernets equipaments amb l'objectiu de crear una nova zona de centralitat

El nou barri comptarà amb difernets equipaments amb l'objectiu de crear una nova zona de centralitat

Les obres d'urbanització del nou barri del Turó de Can Mates podrien estar acabades a finals de 2006. Així ho ha afirmat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha afegit que les obres ja estan força avançades tot i que la construcció dels habitatges s'anirà fent en els propers anys. L'objectiu de l'Ajuntament és crear una nova zona de centralitat dotada amb diferents serveis i equipaments ubicats, principalment, pels voltants de l'estació de FGC de Mira-sol.

Durant una visita d'obres al nou barri del Turó de Can Mates, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha declarat que les obres d'urbanització del sector estan molt avançades i que podrien estar enllestides cap a finals de l'any 2006.

La consolidació del barri però, s'anirà assolint al llarg dels propers anys ja que la previsió és fer-hi més d'un miler de vivendes. Segons Mercè Conesa, la voluntat és fer en aquesta zona dues tipologies d'habitatges, d'una banda blocs de pisos de planta baixa més tres o quatre plantes i, de l'altra, mantenir l'actual tipologia del sector del Bell Indret, amb cases unifamiliars.

Mercè Conesa

Aquesta barri combinaria pisos que seria un tipus de coneixement compacte com Coll Favà i també mantindríem un sector més reduit de cases unifamilars.


De moment, ja s'han traçat i s'estan urbanitzant els diferents carrers que han de garantir la connectivitat dins aquest nou sector, tant amb transport públic i privat com per als vianants. En total, són entre 13 i 14 quilòemtres de carrers, que en el cas de les voreres s'estan pavimentant amb lloses de pedra artificial. Pel que fa a l'arbrat, s'han escollit principalment plataners i lladoners, tot i que en algunes zones s'ha optat per plantar-hi algun arbre fruiter. També es preveu ubicar, aproximadament, uns 1.500 punts de llum que funcionaran amb bombetes de baix consum.

Pel que fa als equipaments d'aquest futur barri, Conesa ha explicat que la voluntat és crear una nova zona de centralitat a l'entorn de l'estació de FGC de Mira-sol. Amb aquesta finalitat està previst dotar aquest sector amb un nou institut, al costat de Masia de Can Rabella, un centre cívic en aquest mateix edifici. El tercer CAP, la nova biblioteca central, un mercat municipal, un autoservei, un aparcament soterrat o una plaça cívica, entre d'altres. D'aquesta manera, ha dit Conesa, es vol evitar la mobilitat obligada al casc antic.

Mercè Conesa

És un sector nou de la ciutat que ha d'establir una nova centralitat. Això implica que s'ha de facilitar a les persones que tinguin els serveis lo més a prop possible. Es dotarà d'un mercat, un aquto-servei i una plaça cívica.


Cal recordar també que l'empresa municipal d'habitatge, Promusa, també té en marxa diferents projectes d'habitatge públic en aquest sector, tant en règim de lloguer com de venda. En total, la previsió és dotar la zona d'uns 240 pisos públics, aproximadament, entre els quals destaca un projecte just al costat de l'estació de FGC, que inclourà habitatge 64 de venda i 23 de lloguer, així com un edifici d'oficines.

Pel que fa a la connectivitat amb al resta del municipi, el nou barri del Turó de Can Matas estarà connectat, d'una banda, amb l'actual districte de Mira-sol a través dels vials i passos soterrats que s'estan fent a la zona de l'estació. Per l'altre costat, el barri connectarà amb la carretera de Vallvidrera i el Parc Central a través de la rotonda que s'ha construït a l'extrem del carrer Manel Farrés i un pas soterrat que unirà tots dos parcs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.