La primera pedra del nou Ajuntament es col·locarà aquest diumenge


  • Comparteix:

El nou edifici, a la Rambla del Celler, permetrà unificar tots els serveis municipals en un sol equipament

El nou edifici, a la Rambla del Celler, permetrà unificar tots els serveis municipals en un sol equipament

Aquest diumenge es col·loca la primera pedra del nou edifici de l'Ajuntament a la Rambla del Celler, que permetrà unificar en un sol espai totes les dependències municipals que ara estan repartides en diferents espais de la ciutat. Les obres, que està previst que finalitzin a finals de l'estiu del 2007, tindran en compte criteris d'estalvi energètic i garantiran l'accessibilitat per a tota la ciutadania.

La Rambla del Celler serà diumenge l'escenari de la col·locació de la primera pedra del nou Ajuntament, que ocuparà l'espai entre el Sant Cugat Hotel & Restaurant i la nova seu del Club Muntanyenc Sant Cugat. L'acte començarà a la una del migdia i reunirà bona part de les autoritats municipals amb la voluntat de donar el tret de sortida a una nova etapa de la casa consistorial que ha de facilitar l'accès i el servei als ciutadans i alhora millorar les condicions de treball del personal municipal.

La regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, ha destacat, en declaracions al magazin 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, la necessitat que suposava posar al dia el consistori en una ciutat que ha crescut molt els darrers anys i la importància de poder unificar els serveis que es donen a la ciutadania en un sol espai.

Marta Subirà

Des de fa un temps vam veure la necessitat d'agrupar els serveis en un edifici per poder donar millor servei a la ciutadania i aprofitar millor els recursos


El nou edifici, dissenyat per FVP Arquitectura, tindrà dues plantes soterrades, una planta baixa i tres plantes més, amb una superfície total construïda de més de 9.700 metres quadrats envoltats de diversos espais enjardinats. Per Xavier Vancells, membre de l'equip d'arquitectes, la idea principal del projecte és el fàcil accés per a tothom, perquè la ciutadania faci seu l'edifici i es converteixi així en la 'casa dels ciutadans'. A més, ha incidit en la necessitat de crear un edifici amb molta eficència energètica que permeti estalviar electricitat i calefacció durant tot l'any. En aquest sentit, n'ha destacat el gran pati central de 500 metres quadrats. Escoltem Xavier Vancells.

Xavier Vancells

El gran pati central de 500 metres quadrats suposa un gran espai públic de trobada per els ciutadans, ja que és molt obert a l'espai públic del voltant i molt accesible


Tothom qui vulgui conèixer més de primera mà aquest projecte pot veure la maqueta a la planta baixa de l'actual consistori, a la plaça Barcelona. Una maqueta que deixa entreveure aquest edifici obert amb una primera planta d'ús ciutadà i que entroncarà amb la plaça cívica que s'ubicarà al davant. La planta baixa connectarà amb una gran passarel·la amb la primera, on hi haurà una sala de plens versàtil i ampliable al vestíbul. Les altres dues plantes superiors es dedicaran a oficines i les dues soterrades a places de pàrquing, maquinària i arxiu, principalment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.