El projecte de desdoblament del col·lector d'aigües pluvials de Mira-sol s'aprovarà en breu


  • Comparteix:

Un estudi de Sorea conclou que aquesta actuació és necessària per evitar un hipotètic desbordament de la riera si hi ha aiguats importants

Un estudi de Sorea conclou que aquesta actuació és necessària per evitar un hipotètic desbordament de la riera si hi ha aiguats importants

L'Ajuntament està a punt d'aprovar el projecte executiu per desdoblar el col·lector d'aigües pluvials de Mira-sol, davant la possibilitat que la riera es desbordi si es produeixen aiguats importants. Aquesta decisió respon a la preocupació manifestada pels veïns del districte i a un estudi de l'empresa Sorea, que preveu que a 25 anys vista el desdoblament del col·lector serà necessari.

Amb motiu del projecte d'urbanització del sector del Turó de Can Matas, es va encarregar un primer estudi a Sorea que va concloure que, a 10 anys vista, l'actual col·lector de Mira-sol era suficient per assumir les aigües pluvials. Posteriorment, i davant la preocupació de les associacions de veïns del districte, es va encarregar un segon informe a la mateixa empresa, aquesta vegada a 25 anys vista, i es va concloure que el desdoblament del col·lector sí és una mesura necessària a més llarg termini.

Per això, la Junta de Govern Local aprovarà en breu el projecte executiu d'aquesta obra, que anirà a càrrec de la Junta de Compensació del Turó de Can Matas. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Vam demanar que repetissin l'estudi a 25 anys vista. Es conclou que el col·lector de Mira-sol necessita el desdoblament i ara estem a punt d'aprovar el projecte executiu.


Conesa ha explicat que encara no hi ha un calendari per aquesta actuació, però ha indicat que es preveu que els treballs siguin complexos, ja que les obres implicaran obrir el camí de Sant Cugat a Papiol.

Mercè Conesa

Estem a punt d'aprovar el projecte i planificant l'obra, que és complexa perquè implica obrir tot el camí de Sant Cugat a Papiol. Però entenem que les obres són necessàries per assegurar la projecció que ha fet Sorea a 25 anys i quedarem tots més tranquils.


La tinent d'alcalde de Territori ha afegit que, en una segona fase, s'estudiarà quines actuacions cal emprendre a la riera al seu pas per Mira-sol, tot i que aquesta decisió li correspon a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.