Ajuntament i veïns acorden integrar la urbanització de Bell Indret amb la de Can Matas i fer-la durant el 2006


  • Comparteix:

Administració i veïns estan ultimant les negociacions pel que fa al finançament del projecte, per mitjà de contribucions especials

Administració i veïns estan ultimant les negociacions pel que fa al finançament del projecte, per mitjà de contribucions especials

La urbanització del sector de Bell Indret podria iniciar-se a finals d'aquest mateix any i estar enllestida abans d'acabar el 2006. Veïns i ajuntament han acordat que el projecte s'integri en el procés d'urbanització del Turó de Can Matas i que vagi a càrrec de la mateixa junta de compensació. Pel que fa al finançament, la proposta de l'equip de govern passa per establir unes contribucions especials, tal i com s'està fent als districtes.

Després que el PGM de 1976 deixés aquest sector fora d'ordenació, la zona de Bell Indret podria urbanitzar-se durant el proper any 2006, coincidint amb el projecte d'urbanització del Turó de Can Matas.

Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, veïns i Ajuntament han acordat que la millor solució per aquesta zona és integrar la seva urbanització dins el projecte d'aquest nou barri, tot i que es tracti de projectes diferents. És per això que ja han acordat que la Junta de Compensació del Turó de Can Matas es faci càrrec de les obres, i tots dos projectes s'han fet establint una coherència i una continuïtat.

Pel que fa a l'execució dels treballs i el seu finançament, Conesa ha manifestat que caldrà aplicar un sistema de contribucions especials, probablement com el que s'està aplicant als districtes, amb el 80% de cost a càrrec dels veïns i el 20% a càrrec del consistori.

Mercè Conesa

L'ideal pels veïns i per l'Ajuntament seria que això s'integrés en el procés d'urbanització del Turó de Can Matas. Els dos projectes són separats però tenen una coherència.


De la seva banda, els veïns de la zona ja han assegurat que en cap cas acceptaran finançar més del 80% del projecte, i per això proposen, entre d'altres coses, que l'empresa constructora es faci càrrec de part de les despeses. Escoltem a Marta Muñoz, veïna de Bell Indret.

Marta Múñoz

Li vam demanar a l'Ajuntament que l'empresa constructora assumeixi algun cost de la urbanització.


Els veïns esperen arribar a un acord definitiu amb l'Ajuntament sobre el finançament abans de l'estiu, i han reclamat també que els resolguin alguns problemes com la falta d'enllumenat públic a l'entorn de l'estació de FGC, que segons asseguren no funciona correctament des de ja fa temps i a conseqüència de les obres d'urbanització de l'entorn.

Tot i això, els habitants d'aquesta zona estan molt satisfets de poder arribar a una solució per a la urbanització del barri, després d'anys de reivindicacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.