Els ecologistes demanen mesures concretes per reduir la generació dels residus i potenciar la recollida selectiva


  • Comparteix:

Des d'aquests col·lectius reclamen aquestes mesures com a pas previ a definir noves instal·lacions per a la gestió de la brossa

Des d'aquests col·lectius reclamen aquestes mesures com a pas previ a definir noves instal·lacions per a la gestió de la brossa

Diferents col·lectius ecologistes, entre ells la Xarxa Salvem el Vallès, l'Adenc o el CEPA, reclamen un pla de gestió de residus al Vallès Occidental que prioritzi la reducció de la brossa i la recollida selectiva amb accions clares i concretes. Per als ecologistes, això és prioritari abans de començar a definir les instal·lacions i els seus emplaçaments. Tot i això, també demanen informació sobre les diferents ubicacions estudiades per fer el dipòsit de residus inertitzats que està previst ubicar a Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat.

Davant la presentació del Pla d'Infraestructures de Gestió de Residus Municipals per al Vallès Occidental, que ha elaborat l'Agència Catalana dels Residus i el Consorci per la Gestió dels Residus del Consell Comarcal, diferents col·lectius ecologistes de la comarca han reclamat que s'adoptin mesures encaminades a reduir i reciclar les deixalles, com a pas previ a definir noves instal·lacions.

En aquest sentit, consideren que, tot i que els objectius que planteja el pla són positius ja que van encaminats a la reducció i reciclatge dels residus, això no va acompanyat de mesures concretes per tal de fer-ho possible. Des d'aquests col·lectius, entre ells l'Adenc, Salvem el Vallès, la Plataforma Cívica per la Reducció de Residus o el CEPA, demanen campanyes de sensibilització i mesures per ajudar als municipis a dur-ho a terme. Escoltem Maties Serracant, portaveu de l'Adenc.

Maties Serracant




Des d'aquests col·lectius consideren que definir aquestes mesures ha de ser previ a decidir on s'han d'ubicar els futurs equipaments. Tot i això, i pel que fa a la proposta de fer un dipòsit de residus inertitzats a l'antiga bòbila Sugrañes de Cerdanyola, Serracant ha explicat que volen conèixer tots els emplaçaments que s'han estudiat i les seves característiques abans de posicionar-se a favor o en contra de la seva idoneïtat.

Maties Serracant

Nosaltres el que demanem és que qualsevol que sigui la ubicació que es trii s'ens expliqui perquè i se'ns doni tota la informació. Però sempre que hi hagi els altres compromisos previs: que s'ens digui com s'arribarà als objectius.


Els ecologistes també reclamen que les infraestructures que s'escullin finalment siguin de titularitat pública i funcionin amb tecnologies contrastades. A més, també insisteixen que s'obri el debat a la ciutadania per tal que el pla no es basi en una decisió unilateral de les administracions.

Recordem que el Pla d'Infraestructures de Gestió de Residus Municipals a la nostra comarca s'ha presentat, de moment, al consell d'alcaldes del Vallès Occidental, i està pendent ara d'ultimar els diferents convenis i acords amb els municipis implicats. L'objectiu de l'administració és poder o0btenir la llum verda definitiva abans de l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.