Un nou edifici multifuncional, primera iniciativa per consolidar la nova centralitat de Mira-sol

Urbanisme

Publicat el 23/mai/05 per Ester Castanyer

L'Ajuntament ha donat el tret de sortida al projecte de crear una nova centralitat a tocar de l'estació de Mira-sol, amb la presentació del projecte de 'Mira-sol Centre', un gran edifici amb múltiples funcions que integrarà des d'habitatge públic fins a oficines, un centre cívic, un mercat municipal o un aparcament. Aquesta proposta, que ha estat aprovada per ple, podria estar finalitzada al desembre del 2008 i el pressupost previst és de 27 milions d'euros.

Amb la voluntat de crear noves zones de centralitat al voltant del transport públic, l'equip de govern ha començat a treballar en un gran projecte al costat de l'estació de FGC de Mira-sol. L'objectiu és dotar aquesta zona dels serveis i equipaments bàsics per cobrir les necessitats més quotidianes i estalviar així als veïns haver-se de desplaçar fins al centre històric de Sant Cugat per les petites coses del dia a dia. A més, el projecte de 'Mira-sol Centre' vol actuar també com a connector entre el barri històric de Mira-sol i el nou barri del Turó de Can Matas. Així ho ha explicat la tinent d'Alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Volem localitzar aquest centre al costat de la línia del tren, i també unir les dues bandes de Mira-sol, el Mira-sol històric amb aquesta nova centralitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Concretament, aquest complex multifuncional, dissenyat per l'arquitecte Eduard Gascón, acollirà habitatge públic -64 pisos de venda i 23 de lloguer per a joves-, un edifici d'oficines de 5.500 metres quadrats, 25 locals comercials, un mercat municipal amb autoservei, un centre cívic i un aparcament de 530 places. Per a Conesa, això permetrà combinar diferents usos com el de la vivenda, el mercat, la compra i els serveis més quotidians o l'àmbit econòmic i de negocis.

Mercè Conesa

Té un mercat municipal i autoservei per donar-li la importància al mercat de frescos, també locals comercials per generar el teixit urbà de compra quotidiana, i també se li dóna una dimensió d'oficines.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Conesa ha afegit que, de moment, encara no està decidit l'ús del centre cívic, i que la distribució dels locals comercials preveu que la zona de bar i restauració quedi el més allunyada possible de les cases. Pel que fa als accessos, aquestes es garantiran per mitjà dels passos soterrats que s'estan fent des de la plaça Borràs i com a continuació del carrer Bilbao, i amb un pas elevat que enllaci des del carrer Pompeu Fabra.

Tot aquest projecte està pressupostat en 27 milions d'euros i el calendari previst contempla, un cop feta l'aprovació provisional pel ple, poder fer la licitació i l'adjudicació de les obres per tal que comencin cap a finals d'any i puguin estar enllestides en 3 anys, al desembre del 2008.

La proposta ha rebut l'aprovació inicial per part del ple i amb el suport de tots els grups polítics. Des del PSC han demanat però que tant el mercat com el centre cívic siguin públics i no es cedeixi la concessió a un privat.