L'Ajuntament atura les obres de l'Heretat Miralles, a La Floresta, per incompliments de la llicència


  • Comparteix:

Després de les denúncies d'ICV i veïns, el consistori ha confirmat que la promotora excedeix els projectes d'obra concedits

Després de les denúncies d'ICV i veïns, el consistori ha confirmat que la promotora excedeix els projectes d'obra concedits

L'Ajuntament ha ordenat la paral·lització de les obres de construcció de 24 habitatges unifamiliars que la promotora Seniorland construeix a la zona de l'Heretat Miralles de La Floresta per incompliments de la llicència. El consistori ha confirmat que la promotora ha mogut terres, ha malmès arbres i ha aixecat murs vulnerant els projectes d'obra concedits.

Després de les denúncies d'ICV-EA i d'alguns veïns de La Floresta, tècnics municipals de les àrees de Territori i Medi Ambient han confirmat sobre el terreny que les obres de construcció de 24 habitatges unifamiliars que la promotora Seniorland construeix a l'Heretat Miralles incompleixen els projectes d'obra concedits. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Ens va arribar una denúncia del regidor d'ICV Xavier Laborda i de veïns de La Floresta. Immediatament vam fer les comprovacions i vam detectar actuacions fora de llicència.


Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament va emetre un decret ordenant la suspensió de les obres, i el passat 13 de maig la policia local va notificar aquesta decisió a l'empresa promotora Seniorland. A més, l'Àrea de Territori ha donat instruccions al cos policial perquè vetlli per l'efectiva paralització de les actuacions, efectuant visites diàries i advertint a la promotora que la desobediència o resistència a l'ordre municipal pot implicar el trasllat del cas al jutjat penal.

El consistori ha obert un expedient i ha instat la promotora a restituir la situació alterada, d'acord amb els projectes d'obres concedits. Així ho ha dit el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

La policia local ha aturat les obres, seguint les instruccions de l'Ajuntament. L'empresa promotora ha de restituir la situació inicial que han alterat, amb els càrrecs corresponents pels desperfectes.


En concret, i segons l'informe emès pel servei de llicències d'obres de l'Ajuntament, s'ha constatat que les obres executades per la promotora excedeixen les determinacions dels projectes d'obra concedits pel que fa als moviments de terres i plataformes d'anivellació creades dins les parcel·les, amb afectació de l'arbrat a conservar. A més, s'han format murs i tanques d'alçades sensiblement superiors a les autoritzables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.