L'Ajuntament fa un nou procés participatiu sobre mobilitat a la zona de Monestir Est


  • Comparteix:

La iniciativa arriba després de l'èxit del procés fet a l'entorn del passeig Olabarria i comptarà amb la col·laboració de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB

La iniciativa arriba després de l'èxit del procés fet a l'entorn del passeig Olabarria i comptarà amb la col·laboració de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB

L'Ajuntament posa en marxa un procés participatiu per millorar la mobilitat al sector Monestir Est, que engloba tot l'entorn de la plaça d'en Coll i barri de Sant Francesc i el polígon de Can Magí. L'objectiu d'aquest projecte, que comptarà amb la col·laboració de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, és estudiar les problemàtiques de la zona i buscar solucions consensuades entre els responsables municipals i els propis veïns.

Després dels bons resultats assolits amb el procés participatiu fet a l'entorn del passeig Olabarria, l'equip de govern ha decidit repetir l'experiència i implicar els propis veïns en la millora de la mobilitat a l'entorn de la plaça d'en Coll, el barri de Sant Francesc i el polígon industrial de Can Magí. Amb aquesta voluntat s'ha posat en marxa un pla participatiu que comptarà amb la col·laboració de l'àmbit de participació ciutadana de l'Ajuntament però també de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB.

I és que, des d'aquest centre, es considera que millorar la mobilitat i reduir, per tant, la sinsitralitat per accidents viària, és un aspecte fonamental a l'hora de crear ciutats més humanes i segures. Així ho ha afirmat el director d'aquesta escola, Manuel Bellbé, que ha remarcat la importància de treballar en aquests aspectes i de fer-ho amb la pròpia implicació dels ciutadans i mai únicament des de l'administració i d'una forma 'paternalista'.

Manuel Bellbé

Aquesta reforma de la mobilitat no és tècnica, és una reforma dels canvis i els valors del que ha de ser una ciutat segura, més humana. Però això no ho han de fer els experts des de dalt i de forma paternal.


En aquest cas, el procés es marca com a principals objectius avaluar el pla urbanístic del Monestir Est pel que fa a mobilitat sostenible, garantir la connexió amb el centre a través de diferents alternatives de transport, equilibrar la mobilitat entre transport privat i públic o analitzar de nou l'oferta i la demanda d'aparcament, entre d'altres.

Per al regidor de Mobilitat, Josep Romero, és important avaluar si la situació i les necessitats de veïns i comerciants han variat en els darrers anys, sobretot en qüestions com l'aparcament, i poder buscar respostes. Romero ha afegit també que, donada la densificació de població i el ric teixit associatiu d'aquesta zona, la previsió és que es tracti d'un procés participatiu complex però molt enriquidor, on caldrà escoltar tant els veïns de forma individual com les diferents associacions i entitats.

Josep Romero

La filosofia que hi haurà al barri del Monestir serà la mateixa que hem iniciat a Olabarria però el barri és molt diferent, ja que hi viuen quasi 15.000 veïns i hi ha moltes associacions i serà un procés més ric.


Segons el calendari previst inicialment, l'objectiu és poder dur a terme tot el procés participatiu durant aquest any 2005 per tal d'iniciar l'any 2006 amb un document de conclusions i acabar de concretar els resultats del projecte entre març i juny de l'any vinent per elaborar el pla d'acció que caldrà dur a terme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.