Un pas de vianants i un semāfor regularan el pas de les persones que hagin de creuar la Ronda Nord

L'ārea de Mobilitat també ha decidit instalˇlar un semāfor a la cruīlla dels carrers Cānovas del Castillo i Bergara

Urbanisme

Publicat el 14/jun/05 per Ester Castanyer

L'Ajuntament ha decidit finalment posar un pas de vianants regulat per un semāfor a la Ronda Nord, just després de la benzinera, amb l'objectiu de facilitar el pas dels veīns que vulguin creuar aquesta via per anar cap a la zona de Coll Favā. D'altra banda, també s'instalˇlarā un semāfor que regularā la incorporaciķ dels vehicles des del carrer Bergara cap a Cānovas del Castillo.

Després d'analitzar diferents alternatives, entre elles un pas elevat que creués la Ronda Nord, l'ārea de Mobilitat de l'Ajuntament ha decidit posar un pas de vianants i un semāfor que permeti als vianants creuar aquesta ronda per dirigir-se cap al barri de Coll Favā.

Concretament, el semāfor es posarā just passada la benzinera, a tocar de la rotonda de Joan Amades, i permetrā creuar aquesta via amb molta més seguretat. Per a la tinent d'alcalde de Territori, Mercč Conesa, d'aquesta manera es vol donar resposta a les demandes de l'associaciķ de veīns i a les mocions aprovades en diverses ocasions pel ple amb l'objectiu de millorar la connectivitat d'aquest barri.

Mercč Conesa

Era una peticiķ que ve de lluny, que ha estat proposada en reiterades vegades per l'associaciķ de veīns, que hem aprovat en diferents ocasions en el plenari, i que després d'analitzar diferents possibilitats, s'ha considerat la millor opciķ.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i que encara no hi ha una data concreta, perquč cal acabar de consensuar amb l'ārea de Medi Ambient com s'arranja aquest accés i el seu entorn, l'objectiu és que aquest semāfor pugui estar instalˇlat i en funcionament aquest mateix estiu, pels volts del mes de juliol.

D'altra banda, també aquest estiu estā previst colˇlocar un altre semāfor, en aquest cas a la cruīlla entre el carrer Cānovas del Castillo i el carrer Bergara. Segons el regidor de Mobilitat, Josep Romero, aquesta és una cruīlla de molt poca visibilitat per als cotxes que vénen del carrer Bergara i volen continuar recte per dirigir-se cap a la zona del Golf o que volen girar cap a Cānovas del Castillo.

Josep Romero

Baixant a la dreta hi ha una casa que sobresurt de la resta de faįanes i és un punt conflictiu perquč hi ha poca visibilitat, i després que els veīns també ho haguessin demanat, hem decidit posar-hi un semāfor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Romero ha assegurat que aquesta decisiķ arriba després de les nombroses denúncies plantejades pels ciutadans, i després de comprovar des del punt de vista tčcnic, que un semāfor en aquesta intersecciķ és la millor opciķ.