Conveni entre l'Ajuntament i la Diputació per redactar el Pla Especial de la Torre Negra, que es podria aprovar en un any


  • Comparteix:

El pla haurà de definir, entre d'altres coses, els futurs usos del parc rural

El pla haurà de definir, entre d'altres coses, els futurs usos del parc rural

El Pla Especial de la Torre Negra podria estar aprovat en el termini d'un any. Així s'ha apuntat durant la presentació d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona per tal de dur a terme la redacció d'aquest pla, que definirà els diferents usos d'aquest espai agrícola i forestal. L'objectiu és tenir enllestida la redacció a finals d'aquest any per poder començar així els tràmits corresponents per a la seva aprovació per part del plenari municipal i de la Generalitat.

Després que a finals del 2003 s'assolís la modificació del PGM per tal de declarar no urbanitzable aquest espai natural, la preservació de Torre Negra ha fet un pas més amb la presentació d'aquest conveni entre l'Ajuntament i la Diputació per tal d'elaborar el Pla Especial de la zona. L'objectiu és poder tenir redactat aquest projecte abans de finalitzar aquest any i iniciar així els tràmits corresponents per tal que, en un termini de 12 mesos, rebi el vist-i-plau definitiu de la Generalitat.

Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha apuntat que aquest pla especial ha de servir per acabar de garantir la protecció d'aquest espai, definint els diferents usos agrícoles, forestals i socials i promovent el seu valor ecològic, paisagístic, històric i cultural.

Eduard Pomar

L'Ajuntament havia de redactar una pla especial de portecció i millora de la Torre negra, amb l'objectiu d'ordenar i gestionar aquest espai natural i també de protegir i donar a conèixer els seus valors.


Pomar ha afegit que per tirar endavant aquest projecte s'ha buscat la col·laboració de la Diputació, que és qui coordinarà els treballs, ja que aquesta administració compta amb una gran experiència en aquests temes i així es va acordar, a més, a la Comissió de Seguiment de Torre Negra.

De la seva banda, Carles Castell, de l'àrea d'Espais Naturals de la Diputació, ha assegurat que aquesta iniciativa de l'Ajuntament encaixa perfectament amb la línia de treball que porten a terme des d'aquest organisme per tal d'ampliar el nombre d'espais naturals protegits, i encara més tenint en compte que es tracta d'un sector ubicat a la falda de Collserola.

Castell ha afegit també que aquest projecte en cap cas ha de preocupar als propietaris del sector, ja que el que es busca és incrementar la protecció però mirant de no perjudicar els particulars que tenen terrenys a la zona.

Carles Castell

Hem de posar una sèrie de regulacions referents als conreus, la gestió forestals, a l'ús públic... però que en cap cas no ha de suposar un perjudici per la propietat, es tracta de buscar un equilibri.


D'altra banda, i paral·lelament al Pla Especial, l'Ajuntament està treballant també en plans sectorials que afecten a la gestió agrícola, forestal i de rieres, així com en la millora de la senyalització del parc rural. Pel que fa a l'Oficina d'Informació i Interpretació de la Torre Negra, Pomar ha dit que, de moment, encara no s'ha definit quina serà la seva ubicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.