Recoder reitera la necessitat de més implicació supramunicipal per comprar sòl a Torre Negra


  • Comparteix:

L'alcalde diu que no destinarà part del pressupost municipal a comprar aquest sòl perquè abans hi ha d'altres prioritats per al ciutat

L'alcalde diu que no destinarà part del pressupost municipal a comprar aquest sòl perquè abans hi ha d'altres prioritats per al ciutat

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha tornat a demanar la implicació d'administracions supramunicipals com la Generalitat i la Diputació per comprar sòl de Torre Negra i que aquest passi a ser públic i poder així garantir millor la seva preservació. L'alcalde ha recordat que l'Ajuntament ja ha fet un esforç molt important en aquest tema i ha afegit que aquesta no és només una responsabilitat de l'Ajuntament i que en cap cas destinarà diners del pressupost municipal a aquesta operació perquè abans hi ha d'altres prioritats.

Coincidint amb la roda de premsa per fer valoració de la primera meitat d'aquest mandat, l'alcalde ha volgut recordar l'esforç que ha fet l'Ajuntament per protegir Torre Negra, però ha assegurat, en resposta a les peticions formulades per algunes formacions de l'oposició, que no pensa destinar diners del pressupost municipal a la compra de sòl en aquesta zona.

Segons ha dit Recoder, l'Ajuntament ja ha fet un esforç econòmic molt important que 'no ha fet cap altre ajuntament de l'entorn de la serra de Collserola'. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que 'no pensa acceptar lliçons de ningú' ni tampoc destinar més recursos del pressupost municipal a la compra d'aquest sòl ja que, abans, hi ha moltes altres prioritats.

Lluís Recoder

Hi ha algú que demana que dediquem recursos públics de l'Ajuntament a comprar sòl a torre negra, però em sembla molt més important pintar els passos cebra, fer escoles bressol o equipaments esportius. Tenim altres prioritats.


Lluís Recoder ha afegit que des de l'ajuntament es farà el possible per garantir la total preservació d'aquest sector però que 'no es faran molts més esforços dels que puguin fer altres administracions'. Els ajuntaments, ha dit Recoder, són les administracions que disposen de menys recursos per afrontar aquest tipus d'operacions i per això ha tornat a reclamar la implicació d'administracions supramunicipals com la Diputació o la Generalitat.

Lluís Recoder

Hem fet un esforç, econòmic perquè una part del patrimoni de la ciutat, del Turó de Can Matas, el vam utilitzar per això i tenim ara una reserva de sòl imposada per la Generalitat que hem acceptat, però perquè volem, no som més responsables nosaltres que altres administracions.


L'alcalde ha afegit que, de moment, la demandes de major implicació i col·laboració per part d'aquestes administracions no han donat com a resultat cap acord.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.