Inaugurats els 20 pisos de lloguer protegit per a gent gran de la plaça Lluís Millet


  • Comparteix:

L'Ajuntament preveu construir-ne 18 més aquest any a la Plaça de'n Coll

L'Ajuntament preveu construir-ne 18 més aquest any a la Plaça de'n Coll

Promusa construirà, durant els propers dos anys, almenys 42 pisos per a la gent gran de la ciutat, 18 dels quals es començaran a construir a finals d'aquest mateix any, a la plaça d'en Coll. Així s'ha anunciat durant la festa d'inauguració dels primers pisos de lloguer per gent gran del municipi, ubicats a la plaça Lluís Millet. En total, es tracta 20 habitatges, d'entre 47 i 61 metres quadrats, equipats amb tots elements que facilitin la mobilitat.

Els pisos, construïts per Promusa, la societat municipal de promoció d'habitatge, es composen d'una sala-menjador amb cuina incorporada, un dormitori doble, un bany i una terrassa. Quatre dels pisos estan completament adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, i els 16 restants disposen d'elements que faciliten la mobilitat, com dutxes baixes, persianes amb torn i portes de 80 centímetres. Els preus dels lloguers oscil·len entre els 240 i els 300 euros, depenent dels metres quadrats.

Els habitatges estan destinats a persones, parelles o unitats familiars sempre i quan els sol·licitants hagin nascut abans del 31 de desembre de 1944. A més, cal que tinguin un grau de funcionalitat suficient que els permeti portar una vida autònoma, que portin 10 anys empadronats de Sant Cugat i que no siguin propietaris o usufructuaris de cap habitatge. A més cal que els sol·licitants tinguin uns ingressos d'entre 1 i 3,5 vegades el salari mínim interprofessional.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat la necessitat de construir aquests pisos i ha destacat la seva bona ubicació, a tocar de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Lluís Recoder

Sabíem que havíem de fer pisos per a la gent gran, i a més estem al costat de l'estació, i és ideal per la gent que necessita una mobilitat fàcil


Tot i que la inauguració oficial s'ha fet aquest dissabte, hi ha gent que ja hi viu des de fa tres mesos. Mari Carmen Sastre és una de les beneficiades amb un d'aquest pisos i, a més de destacar que estan completament equipats per a la gent gran, troba molt important estar tan a prop de l'estació.

Mari Carmen Sastre

És un avantatge molt gran, i la vivenda és fantàstica, pensada de veritat per a la gent gran


Fins a finals del mandat l'Ajuntament preveu la construcció de 42 pisos més per a la gent gran, 18 dels quals es començaran a construir a finals d'any a la plaça de'n Coll. Els pisos es construiran darrera la casa catalogada que hi ha a la plaça, un immoble que serà arranjat per acollir un equipament per a la gent gran.

D'altra banda, des de Promusa han explicat que s'està revisant el projecte d'instal·lació de les plaques solars en els pisos, i que un cop feta la revisió es passarà a la contractació mitjançant concurrència pública d'ofertes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.