La Generalitat suspèn la modificació del PGM a la Floresta a l'espera d'un informe d'impacte ambiental


  • Comparteix:

La Generalitat ha ordenat aquest dimarts la suspensió de la resolució definitiva de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) de La Floresta a l'espera d'un informe d'impacte ambiental, tal i com estableix l'actual llei d'Urbanisme. La decisió del govern català atura, de moment, la tramitació d'aquest projecte, que va ser aprovat el mes de abril al ple municipal amb els vots a favor de CiU i PP i que inclou, entre d'altres coses, la urbanització d'un 20% de Can Busquets. Abans de la resolució definitiva, l'Ajuntament haurà d'elaborar un informe ambiental i sotmetre'l, juntament amb l'expedient urbanístic, a informació pública i a una posterior avaluació ambiental.

El govern de la Generalitat ha tornat a donar, aquest dimarts, un revés al projecte de modificació del Pla General Metropolità a la Floresta, aprovat ple ple municipal del passat mes d'abril amb els vots a favor de CiU i PP i els vots en contra d'ERC, PSC i ICV-EA.

I és que el govern català ha suspès l'adopció de la resolució definitiva d'aquesta modificació del PGM a l'espera que document sigui sotmès a avaluació ambiental, d'acord amb el que preveu la Llei d'Urbanisme, modificada a l'octubre de l'any 2004.

En aquest sentit, des de la Generalitat afirmen que la modificació del PGM proposada per l'Ajuntament preveu, entre d'altres coses, la classificació com a sòl urbà d'uns terrenys actualment considerats com a sòl no urbanitzable i com a sòl urbanitzable no delimitat, i que aquest és un tràmit que requereix d'aquesta avaluació ambiental.

És per això que, previ a la resolució definitiva, es demana a l'Ajuntament que elabori un informe ambiental que, juntament amb l'expedient urbanístic, s'haurà de sotmetre a informació pública i a una posterior avaluació ambiental.

Aquesta no és la primera vegada que el projecte de modificació del PGM a la Floresta és aturat des de la Generalitat. A finals de juny de l'any passat, el govern català va aturar la tramitació de l'expedient, demanant a l'Ajuntament que passés per ple dos decrets d'alcaldia sobre la situació de les rieres i torrents inclosos en la modificació del PGM de la Floresta.

Recordem que aquest projecte, que compta amb el vist-i-plau del Parc de Collserola i de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, es va iniciar durant l'anterior mandat i que contempla la legalització de les cases fora d'ordenació del districte, la construcció d'habitatge públic o la creació d'una nova zona de centralitat 'mesurada' a la Floresta, a banda de la urbanització d'un 20% del sector de Can Busquets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.