El ple dóna llum verda definitiva al trasllat de Chic i aprova el Pla Especial per al nou complex d'oci de la carretera de Rubí


  • Comparteix:

PSC i ICV hi voten en contra i qualifiquen l'operació de 'topinada'

PSC i ICV hi voten en contra i qualifiquen l'operació de 'topinada'

El ple ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern i el PP, l'últim tràmit municipal per permetre construir un hotel i oficines als terrenys que ara ocupa la discoteca Chic. També s'ha aprovat provisionalment el Pla Especial de concreció i concessió d'usos per consolidar un complex d'oci a la Carretera de Rubí, al costat de les Carpes. Des de l'equip de govern consideren que aquestes dues operacions seran positives per a la ciutat, ja que acabaran amb les molèsties que provocava la discoteca i ampliaran l'oferta d'oci juvenil, mentre que PSC i ICV qualifiquen de 'topinada' la concessió als propietaris de Chic d'uns terrenys municipals sense concurs públic.

El ple ha aprovat, amb els vots a favor de CiU, ERC i PP, el text refós de la modificació puntual del PGM als terrenys que ara ocupa la discoteca Chic, al carrer Vic cantonada amb Rius i Taulet. Aquesta operació permetrà enderrocar la discoteca i construir en aquest solar un hotel i oficines. L'equip de govern considera que d'aquesta manera s'acabarà amb les importants molèsties que provocava la discoteca als veïns de la zona. PSC i ICV també es feliciten per aquest fet, però qüestionen que la valoració econòmica de la plusvàlua obtinguda per l'Ajuntament amb aquesta operació sigui la correcta i consideren que la ciutat podria haver tret més benefici d'aquest canvi de qualificació.

A més, el ple també ha aprovat provisionalment, amb el suport de l'equip de govern i el PP i l'oposició de PSC i ICV, el Pla Especial de concreció i concessió d'usos a la Carretera de Rubí, en uns terrenys pròxims a les Carpes de Chic. Allà es permetran noves edificacions que consolidaran un complex d'oci, amb nous serveis com una bolera, sales de jocs i un aparcament soterrat, entre d'altres, a través d'una concessió a 40 anys als propietaris de Chic, que a canvi pagaran un cànon de 204.000 euros anuals. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, considera que d'aquesta manera s'aconsegueixen dos objectius importants que beneficiaran la ciutat.

Mercè Conesa

Consolidem una zona d'oci, de forma que es permet traslladar la discoteca Chic, que per tant deixa de crear molèsties als veïns. Així traslladem l'oferta d'oci a la zona de les Carpes.


L'equip de govern ha estimat una al·legació presentada per ICV-EA, de manera que s'exigirà a l'adjudicatari del complex d'oci que apliqui mesures de reducció de l'impacte acústic a la zona. El portaveu d'ERC i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que el seu grup -soci del govern municipal- ha donat suport ara a aquestes operacions ja que s'han introduït canvis importants respecte el projecte del 2003, com ara la voluntat de fer un estudi d'impacte ambiental i l'augment del cànon que haurà de pagar l'operador.

PSC i ICV, de la seva banda, han votat en contra de les dues operacions perquè consideren que el necessari trasllat de la discoteca Chic no justifica la concessió als seus propietaris, sense concurs públic, d'uns terrenys municipals per un termini de 40 anys. El portaveu municipal del PSC, Jordi Menéndez, ha criticat que la concessió s'hagi fet 'a dit' i ha qualificat el projecte de 'topinada'.

Jordi Menéndez

Per què no fan un concurs públic? Per què tenen por a la concurrència? Per què aquest opèrador té un dret preferent? La raó és que van signar un conveni que era una topinada.


PSC i ICV han criticat, a més, la valoració econòmica de la plusvàlua que rep l'Ajuntament pel canvi de qualificació dels terrenys de l'actual discoteca Chic, i el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha lamentat que sigui un operador privat qui hagi de gestionar uns terrenys municipals d'equipaments, tenint en compte la manca d'equipaments públics per als joves.

La tinent d'alcalde de Territori ha dit que aquestes operacions estan avalades per la legislació, pel que fa a la constitució d'un dret de superfície i a l'adjudicació directa d'uns terrenys municipals a un operador privat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.