Mercè Conesa afirma que la promotora de l'Heretat Miralles està restablint la realitat alterada

Seniorland ha enderrocat un mur il·legal i ha retirat terres, i espera poder legalitzar la piscina

Urbanisme

Publicat el 4/oct/05 per Miquel Herrada

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, assegura que la promotora Seniorland ja ha començat a restablir la realitat física alterada a l'Heretat Miralles i està a l'espera de l'informe de legalització que ha d'emetre l'Ajuntament per regularitzar la resta de les obres que excedien la llicència. Conesa ha aclarit que una part de les actuacions s'havia realitzat de forma il·legal, mentre que la resta d'actuacions són legalitzables, però que aquest és un procés lent i que requereix el seu temps.

El passat 7 de juliol, la promotora Seniorland va presentar a l'Ajuntament els projectes de modificació de tots els àmbits de la promoció de l'Heretat Miralles que excedien les llicències concedides. Després de diversos tràmits, en què el consistori va demanar informació complementària a la constructora, el passat mes de setembre es va completar l'expedient i ara l'Ajuntament ha d'emetre els informes que han de permetre a Seniorland legalitzar les actuacions que no contradiuen la legislació urbanística.

En una visita efectuada el passat 20 de setembre, tècnics de l'àrea de Territori van comprovar, segons ha explicat Mercè Conesa, que la promotora havia començat a actuar per restablir la realitat física alterada en els casos en què les actuacions no eres legalitzables, perquè vulneraven la normativa.

Mercè Conesa

Els tècnics van comprovar que a la parcel·la 10 s'havien retirat terres procedents d'excavació i a la parcel·la 5 s'estava enderrocant part d'un mur que superava les dimensions permeses.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La tinenta d'alcalde de Territori ha remarcat però que és un procés lent i ha llançat un missatge de tranquil·litat a l'Associació de Veïns de La Floresta i ICV-EA, que asseguraven que la promotora no havia fet res per restablir la realitat alterada a l'Heretat Miralles. A més, Conesa adverteix que s'ha de distingir entre les obres que no tenien llicència però que són legalitzables i les actuacions contràries a la llei, que ja s'estan corregint.

Mercè Conesa

Les obres contra la llei s'han d'enderrocar, com el mur, o restablir, com les terres i la runa. Però també hi ha obres sense llicència, però legalitzables, com la piscina.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Conesa afegeix que l'Ajuntament ja està enllestint l'informe que ha de respondre als projectes de modificació i adequació que va presentar Seniorland.