L'obertura del Torrent d'en Xandri permet millorar la mobilitat i la connectivitat del barri del Monestir

Urbanisme

Publicat el 14/oct/05 per Miquel Herrada

L'obertura al trànsit del vial del Torrent d'en Xandri, aquest divendres, permet crear una anella circulatòria que envolta el barri de la plaça d'en Coll i connecta el barri de Sant Francesc amb l'avinguda de Cerdanyola i la zona de la Rambla del Celler. L'autobús urbà també aprofitarà aquest vial per escurçar el seu recorregut, de manera que es podran recuperar les freqüències de pas programades, i l'espai lliure deixat per l'antic escorxador serà ocupat per una pista esportiva oberta.

L'enderroc de l'antic escorxador municipal, el febrer passat, ha permès reordenar el sector i obrir el vial del Torrent d'en Xandri. D'aquesta manera, es possibilita que el tram de l'avinguda Ragull que va des del mateix vial fins al carrer Joan XXIII sigui de doble direcció.

Això, sumat als sentits únics de circulació dels carrers de la Granja i d'Ildefons Cerdà, ha possibilitat crear una anella circulatòria que envolta el barri de la plaça d'en Coll i que permet la connectivitat del barri de Sant Francesc amb l'avinguda de Cerdanyola i la zona de la Rambla del Celler. Això vol dir que es connecta directament el barri de Sant Francesc amb la zona sud de la ciutat sense haver de passar per l'interior del barri, de manera que el trànsit en aquest sector queda pacificat. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

És un vial molt important. Es crea un circuit extern al barri de Sant Francesc. Així, el trànsit no haurà d'entrar al barri.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'autobús urbà també aprofitarà el nou vial del Torrent d'en Xandri per escurçar el recorregut d'enllaç del barri de Sant Francesc amb l'avinguda de Cerdanyola, i així s'aconseguirà recuperar la freqüència de pas habitual del servei. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

L'autobús, que abans passava per la plaça d'en Coll, anirà ara pel Torrent d'en Xandri i evitarà donar la volta que feia fins ara. Recuperarà la freqüència normal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, la reobertura del vial ha creat una quarantena de noves places d'aparcament, i l'espai lliure deixat per l'antic escorxador servirà per instal·lar una pista esportiva oberta.