Tots els partits voten a favor de demanar el soterrament de les vies de FGC a excepció d'ICV-EA


  • Comparteix:

La moció, proposada per CiU, PSC i ERC, insta tambñe Foment a minimitzar les molèsties que pugui generar el pas de trens de Renfe per Can Magí i Coll Favà

La moció, proposada per CiU, PSC i ERC, insta tambñe Foment a minimitzar les molèsties que pugui generar el pas de trens de Renfe per Can Magí i Coll Favà

El ple municipal ha aprovat una moció de CiU, PSC i ERC per instar al govern català a soterrar abans del 2015 les vies de Ferrocarrils de la Generalitat al seu pas pel centre de la ciutat. La proposta també vol instar el Ministeri de Foment a buscar mecanismes per minimitzar les molèsties que ocasioni el pas dels trens de RENFE als veïns de Can Magí i Coll Favà. La moció ha rebut el suport de les formacions proposants i del PP i el vot en contra dels regidors d'ICV-EA.

Tal i com han explicat les 3 formacions signants, l'objectiu d'aquesta moció és instar el govern de la Generalitat perquè se soterrin les vies de FGC al seu pas pel centre de la ciutat i acabar així amb la barrera física que suposen aquestes línies dins el continu urbà, millorant la mobilitat i la qualitat de vida dels santcugatencs.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha recordat, a més, que projectes similars s'han fet ja en d'altres ciutats de l'entorn i que és necessari fer-ho també ara a Sant Cugat. Conesa ha afegit que l'anterior govern de la Generalitat havia fet un estudi al respecte però que davant la magnitud i els costos de la proposta, l'actual govern tripartit els ha demanat que ho acotin i estableixin unes prioritats. És per això que, segons la tinenta d'alcalde, és important assolir un acord de ciutat.

Mercè Conesa

El secretari general de Mobilitat ens va orientar per poder començar a parlar del tema però de manera molt acotada. Però és un projecte que no serà fàcil i la Generalitat necessitat que hi hagi cert consens.


També des del PSC han coincidit que cal assolir un acord sobre aquest tema però han lamentat que la federació nacionalista hagi acusat el tripartit d'haver aturat un projecte que, segons ells, no existia com a tal. El regidor socialista, Jordi Menéndez, ha demanat a l'equip de govern que els deixi participar en la futura proposta i ha denunciat que, fins el moment, la política de CiU no hagi anat encaminada a facilitar aquest soterrament.

Jordi Menéndez

Vostès demanen soterrar les línies, ho proposen, però la seva línia de creixement no ha acompanyat aquesta política i ara és complicat corregir això. Però malgrat això, tenen el nostre compromís per fer el possible perquè això pugui ser una realitat.


De la seva banda, des del PP han apuntat que potser el soterrament pot fer-se abans dels 10 anys proposats i han demanat a l'alcalde que deixi de culpabilitzar el tripartit per no haver tirat endavant el projecte i que lluny de fer 'partidisme oportunista', governi pels ciutadans de Sant Cugat.

Per últim, ICV-EA ha votat en contra de la moció argumentant que, tot i no estar en contra de soterrar les vies, no coneixen l'abast de la proposta i que cal estudiar també les possibles repercussions negatives com haver de tornar a foradar la plaça Lluís Millet. Escoltem el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

Nosalrres no volem un soterrament a qualsevol preu. L'estudi no l'hem vist, i el que demanem és que ens el deixin veure i si és una bona proposta, al final ens tindran amb vostès.


D'altra banda, la moció vol instar també el Ministeri de Foment a buscar els mecanismes necessaris -ja sigui soterrant les vies o fent-les passar en trinxera- perquè el pas de trens de rodalies de Renfe, de mercaderies o d'alta velocitat no minvin la seguretat ni la qualitat de vida dels veïns dels barris de Can Magí i Coll Favà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.