Sant Cugat aprova l'últim tràmit municipal que permetrà la instal·lació d'un centre d'ESADE a la ciutat


  • Comparteix:

PSC s'absté i qüestiona la tramitació urbanística, mentre que ICV-EA hi vota en contra

PSC s'absté i qüestiona la tramitació urbanística, mentre que ICV-EA hi vota en contra

El ple ha aprovat provisionalment, amb els vots de l'equip de govern i el PP, el Pla Especial que permetrà la construcció d'un centre d'ESADE en uns terrenys del Centre Borja a tocar de l'Avinguda Gaudí. La tinenta d'alcalde de Territori ha assegurat que els promotors s'han ajustat als requeriments de l'Ajuntament en matèria de mobilitat i impacte paisatgístic. El PSC s'ha abstingut perquè qüestiona la tramitació urbanística del projecte i ICV-EA hi ha votat en contra perquè considera que ESADE no ha modificat satisfactòriament el projecte constructiu.

Durant el període d'exposició pública del projecte, ESADE ha presentat al·legacions per ajustar-se als requeriments de l'Ajuntament per ordenar la mobilitat derivada i minimitzar l'impacte paisatgístic. L'equip de govern i el PP consideren que aquestes modificacions, que han estat acceptades, ajusten el projecte als requeriments de l'Ajuntament i suposen el pas definitiu per a la construcció d'un centre d'ESADE en uns terrenys de la Companyia de Jesús a tocar de l'Avinguda Gaudí. Així ho ha dit la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Ens vam comprometre a demanar a ESADE que aportés un estudi de mobilitat i paisagístic tenint en compte que l'obra modifica el paisatge actual. Ara es compleix amb escreix els requisits per part d'ESADE.


Conesa ha subratllat que la implantació a Sant Cugat d'un centre d'ESADE és una decisió 'estratègica' i ha remarcat que el projecte arquitectònic presentat pel promotor està absolutament integrat a l'entorn i no provoca problemes.

Des del PSC coincideixen a assegurar que la instal·lació d'ESADE a la nostra ciutat és positiva, però critiquen la tramitació urbanística del projecte. El portaveu municipal socialista, Salvador Gausa, diu que l'Ajuntament no ha fet sentir la seva veu en la negociació amb ESADE per decidir qüestions com la millor ubicació del centre o les mesures per reduir l'impacte sobre la mobilitat.

Salvador Gausa

Mai s'ha pogut o s'ha volgut discutir d'igual a igual amb els promotors la millor ubicació. Potser ens hauria interessat concentrar l'edificació a la zona de Torre Blanca. Hem anat a remolc del projecte d'ESADE.


De la seva banda, ICV-EA ha votat en contra del tràmit urbanístic. Els ecosocialistes consideren que ESADE no ha corregit el projecte constructiu en base als requeriments de l'Ajuntament i acusen l'equip de govern d'haver rebaixat l'exigència en matèria urbanística i mediambiental.

El PP, que ha donat suport al tràmit, ha afirmat que Sant Cugat no pot deixar passar l'oportunitat d'acollir un centre universitari del prestigi d'ESADE.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.