Aprovat el darrer tràmit municipal per permetre la implantació de Laboratoris Esteve a Sant Cugat


  • Comparteix:

La farmacèutica vol instal·lar la seva seu corporativa a Can Marcet

La farmacèutica vol instal·lar la seva seu corporativa a Can Marcet

El ple ha donat llum verda a la modificació puntual del PGM i al Pla Especial urbanístic a la zona de Can Marcet que ha de permetre la implantació de la farmacèutica Laboratoris Esteve. El projecte, que s'ha aprovat per unanimitat, afecta una superfície de més de 96.000 metres quadrats, dels quals 73.800 es destinaran a oficines i laboratoris i gairebé 17.500 a espais verds. La proposta de la farmacèutica contempla també rehabilitar la masia de Can Marcet.

El projecte de Laboratoris Esteve per instal·lar la seva seu corporativa a la nostra ciutat ha fet un pas endavant amb la resolució d'al·legacions i l'aprovació provisional de la modificació puntual i del Pla Especial urbanístic a l'àmbit de Can Marcet.

Concretament, la proposta de la farmacèutica afecta una superfície total de 96.123 metres quadrats, dels quals més de 73.800 es destinaran a oficines i 25.000 a laboratoris. També està prevista la rehabilitació de la Masia de Can Marcet i destinar una superfície de 17.475 metres quadrats a zona verda.

Tot i que els darrers tràmits municipals per fer possible aquest projecte han rebut el suport de totes les formacions polítiques, des del PSC han lamentat que l'Ajuntament hagi hagut de fer canvis al planejament per adaptar-se a les necessitats de la farmacèutica. Segons el portaveu socialista, Salvador Gausa, és el consistori qui ha de definir què vol, enlloc 'd'anar darrera dels promotors'.

Salvador Gausa

Se'ns ha explicat que aquest planejament era millor, i votarem a favor, però l'hem canviat a canvi de res o almenys això sembla. No hem d'anar darrera dels promotors, hem de definir nosaltres el que volem.


Davant d'això, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha recordat que es tracta d'un projecte que planteja una empresa en un terreny de la seva propietat, i ha remarcat també la voluntat de l'equip de govern de facilitar projectes d'envergadura com el que Laboratoris Esteve vol tirar endavant a la nostra ciutat.

Mercè Conesa

L'empresa Laboratoris Esteve, que té un terreny de la seva propietat, i que fa una aposta per implantar la seva seu central a 100 anys vista, té el dret de plantejar a l'Ajuntament uns ajustaments per aquest projecte.


El projecte de Laboratoris Esteve a Sant Cugat està en mans ara de la Generalitat, que és qui ha de donar llum verda definitiva a la modificació del PGM i al Pla Especial urbanístic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.