El ple aprova la construcció de 2 noves benzineres a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'equip de govern assegura que així es cobreixen les necessitats dels sectorsnord i est de l aciutat i l'oposició reclama una visió global de tot el municipi

L'equip de govern assegura que així es cobreixen les necessitats dels sectorsnord i est de l aciutat i l'oposició reclama una visió global de tot el municipi

Sant Cugat comptarà amb dues noves estacions de servei, una ubicada al barri de Can Cabassa, a prop de l'HGC, i l'altra a la confluència de l'avinguda de la Via Augusta amb l'avinguda de la Clota, a la zona de Can Bellet. D'aquesta manera, es vol garantir l'abastament del servei de benzina als sectors est i nord de la ciutat. Els dos projectes s'han aprovat durant el ple municipal d'aquest novembre.

L'equip de govern ha proposat al ple municipal la ubicació de dues noves estacions de servei, una al carrer Agustí Pedro i Pons, a tocar de l'Hospital General de Catalunya, i l'altra a la confluència de l'avinguda de la Clota i l'avinguda de la Via Augusta, dins el sector de Can Bellet, Can Canyameres i Guinardera.

D'aquesta manera, es vol assegurar que les entrades nord i est de la ciutat tinguin abastament de benzina, tal i com ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori. Mercè Conesa ha afegit també que es tracta de dues ubicacions idònies perquè no tenen veïns a prop i en canvi els terrenys proposats tenen la qualificació necessària.

Mercè Conesa

Fem un pas important sobretot donant per coberts el sector est de la ciutat, la sortida cap a l'HGC, i el sector nord, a l'avinguda de la Clota fins a l'autopista AP-7


La tinenta d'alcalde ha explicat també que aquesta és una de les recomanacions de l'estudi sobre benzineres que es va fer l'any 2002, però ha afegit que l'actual equip de govern de CiU i ERC no està d'acord amb tots els criteris del projecte i que per això no s'ha formalitzat com a pla.

En aquest sentit, des de l'oposició tant PSC com ICV-EA han demanat a l'equip de govern que abans de decidir la construcció de noves benzineres de forma individual, es valori quina és la situació i les necessitats globals del municipi. Escoltem el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

Abans de decidir si allà va una benzinera o no creiem que seria bo que tinguéssim una visió global de la ciutat


Des de l'oposició han demanat també que revisin les condicions del plec de clàusules per a la concessió de l'espai municipal previst per fer aquest equipament a l'avinguda de la Clota, ja que consideren que el cànon proposat potser és massa elevat, limitant a alguns operadors que puguin presentar-se al concurs públic. Una demanda que des de l'equip de govern han explicat que respon als cànons establerts pel mateix estudi del 2002.

Finalment, la proposta de construcció de les dues benzineres s'ha aprovat amb 15 vots a favor de l'equip de govern i PP i les abstencions del PSC i ICV, en el cas de Can Cabassa, i amb 21 vots a favor i 3 abstencions d'ICV, a la zona de Can Bellet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.