Llum verda a un projecte urbanístic per fer una escola bressol al costat del CEIP Pi d'en Xandri


  • Comparteix:

El nou centre podrà fer-se traspassant a l'avinguda Gaudí el sostre d'equipament que no s'ha desenvolupat a la Casa Mónaco

El nou centre podrà fer-se traspassant a l'avinguda Gaudí el sostre d'equipament que no s'ha desenvolupat a la Casa Mónaco

L'Ajuntament ha fet el primer pas per construir una nova escola bressol al costat de l'escola Pi d'en Xandri. El projecte passa per traspassar part del sostre d'equipaments que queda per utilitzar a la Casa Mònaco fins a l'avinguda Gaudí, on es faria el nou centre educatiu. Pel que fa a la Casa Mónaco, es manté una parcel·la d'equipaments per si calgués una ampliació futura, i es segrega un espai de 1.200 metres quadrats per a ús residencial.

El ple municipal ha acordat inicialment la modificació del Pla Especial de la Casa Mónaco, aprovat al desembre del 1994, amb la finalitat de poder acabar construint una escola bressol al barri de l'Eixample Sud.

L'objectiu és poder traslladar el sostre destinat a equipaments que encara no s'ha utilitzat a la Casa Mónaco i ubicar-lo a l'avinguda Gaudí, on es podria crear una zona de quasi 12.000 metres quadrats d'equipaments docents formada pel CEIP Pi d'en Xandri i una nova escola bressol. Pel que fa a la Casa Mónaco, es conservarà una parcel·la de més de 2.400 metres quadrats del jardí per a equipaments, en previsió d'una futura ampliació, i es segrega una parcel·la de 1.200 metres quadrats que es destinarà a ús residencial.

Per a la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, es tracta d'aprofitar les sinèrgies que permeten reforçar l'oferta educativa a l'Eixample Sud.

Mercè Conesa

El fet que no es considera necessària l'ampliació futura de l'equipament de la casa Mónaco, i també els nous requeriments de la ciutat pel que fa a ensenyament ens fan aconsellar localitzar a la mateixa zona una concentració d'equipaments docents


La proposta ha rebut els vots en contra del PSC i ICV-EA, que tot i defensar la necessitat d'una nova escola bressol a la zona, s'han qüestionat si l'única via per fer-ho passa per vendre patrimoni municipal. Les dues formacions consideren que no hi ha una correspondència entre el cost del projecte i els seus beneficis socials i han lamentat també que no se'ls hagi informat més àmpliament sobre aquest tema. Escoltem el portaveu socialista, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

És necessari vendre una part de la Casa Mónaco per qualificar una part de terreny, actualment via cívica, com a equipaments? Per què no fer escola bressol a la mateixa Casa Mónaco? Nosaltres no hem discutit enlloc si cal una futura ampliació.


Finalment, la proposta s'ha aprovat amb els 13 vots a favor de l'equip de govern, els vots en contra de PSC i ICV-EA i l'abstenció dels regidors del PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.