Conesa aposta per protegir la finca de Can Monmany i evitar la construcció de cap equipament de grans dimensions


  • Comparteix:

L'Ajuntament estudi incloure aquest sector dins l'estudi sobre zones urbanitzables no programades del municipi

L'Ajuntament estudi incloure aquest sector dins l'estudi sobre zones urbanitzables no programades del municipi

L'Ajuntament està estudiant incloure la finca de Can Monmany, a Valldoreix, dins l'estudi sobre les zones urbanitzables no programades per tal de protegir la zona i evitar que s'hi construeixi un equipament de grans dimensions. La tinenta d'alcalde de Territori ha explicat que encara cal trobar els mecanismes per materialitzar aquesta proposta i ha afegit que s'hauran d'explorar vies de compensació per a la propietat.

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix coincideixen en la necessitat de buscar fórmules per protegir al màxim la finca de Can Monmany sense perjudicar els interessos de la propietat. Per aconseguir aquest propòsit, les dues administracions estan treballant en la possibilitat d'incloure aquests terrenys dins l'estudi sobre les zones urbanitzables no programades -zones 21 i 20b- que està realitzant el consistori.

Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que tot i que no ha volgut avançar el contingut concret de la proposta, ha subratllat que l'objectiu principal és considerar Can Monmany com una 'zona prioritàriament a preservar'.

Mercè Conesa

l'Ajuntament està fent un estudi sobre la resituació de les zones 20b i 21 del municipi. No vull entrar en el contingut, però vull dir que les dues administracions treballem juntes i creiem que Can Monmany és una zona prioritàriament a preservar.


Conesa afegeix que les negociacions amb els propietaris de les zones afectades, com Can Monmany o Can Vasconcel, entre d'altres, són delicades, però ha afegit que l'Ajuntament ja les ha iniciat.

Recordem que la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, va avançar la possibilitat de reduir al màxim la superfície per a equipaments de la finca de Can Monmany i protegir la resta dels terrenys, buscant paral·lelament mecanismes de compensació econòmica per a la propietat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.