Dos nous vials connectaran Rubí i Cerdanyola sense col·lapsar la xarxa viària interna de Sant Cugat


  • Comparteix:

La Via Augusta i l'Avinguda Europa travessaran la ciutat pel barri de Vullpalleres i oferiran noves entrades i sortides des de l'AP7

La Via Augusta i l'Avinguda Europa travessaran la ciutat pel barri de Vullpalleres i oferiran noves entrades i sortides des de l'AP7

Els nous vials de l'Avinguda Europa, la Via Augusta i l'Avinguda de la Clota permetran unir Cerdanyola i Rubí sense col·lapsar la xarxa viària de Sant Cugat i oferiran noves entrades i sortides a l'autopista AP7-B30. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha afirmat que aquests nous vials, que travessen el nou barri de Vullpalleres, canviaran radicalment la mobilitat a la nostra ciutat.

La Via Augusta neix a la rotonda de la carretera de Roquetes i va en paral·lel a l'autopista AP7-B30 fins a La Guinardera, on fa un angle recte i travessa l'autopista per un nou pont, que connecta amb el polígon de Can Sant Joan i el municipi de Rubí. Aquesta via, que es podria obrir a finals de gener o principis de febrer, servirà per connectar Cerdanyola amb Rubí sense col·lapsar la xarxa viària interna de Sant Cugat i servirà per descongestionar la carretera de Rubí i la rotonda de l'Hipòdrom.

De la seva banda, l'Avinguda de la Clota -que també entrarà en funcionament el primer trimestre del 2006- fa un recorregut perpendicular a la Via Augusta, i uneix la rotonda del CEIP L'Olivera, des de la Ronda Nord, amb el polígon de Can Sant Joan, també travessant l'autopista AP7-B30 per un altre punt. D'aquesta manera, s'afegeixen nous punts d'entrada i sortida a la nostra ciutat des de l'autopista.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, assegura que aquests dos nous vials canviaran radicalment la mobilitat a Sant Cugat.

Mercè Conesa

Estem a punt d'obrir, al primer trimestre del 2006, nous eixos viaris que canviaran de forma radical la mobilitat a la nostra ciutat, sobretot pel que fa a les entrades i sortides.


Al llarg del 2007, a més, les alternatives de mobilitat s'incrementaran amb l'entrada en funcionament de l'Avinguda Europa, que uneix la Ronda Nord amb Rubí travessant l'autopista AP7-B30.

Pel que fa a la connexió amb Cerdanyola, a través del Centre Direccional, la banda santcugatenca ja està assegurada a través de la Via Augusta, que ara s'acaba a la rotonda de la carretera de Roquetes. Aquest extrem tindrà continuïtat quan l'Ajuntament de la ciutat veïna executi els nous vials del Centre Direccional per connectar amb Sant Cugat. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

La Via Augusta enllaçaria amb el vial paral·lel a l'AP7, que lligaria amb el Centre Direccional. Per tant, la Via Augusta en un futur també hauria d'anar cap a Cerdanyola. No caldria entrar a Roquetes per continuar cap al Centre Direccional.


Algunes de les actuacions, com la construcció d'un pont de 200 metres per sobre de l'AP7, de l'Avinguda Europa, d'algunes noves rotondes i la cobertura de la Ronda Nord, entre d'altres, han anat a càrrec dels promotors dels nous barris de Vullpalleres-Oest, Can Bellet, Can Canyameres i La Guinardera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.