El ple acorda fer un aparcament soterrat de 200 places a la Rambla del Celler


  • Comparteix:

L'equipament s'ubicarà a sota de la futura plaça cívica, a tocar del nou Ajuntament i la nova seu del CMSC

L'equipament s'ubicarà a sota de la futura plaça cívica, a tocar del nou Ajuntament i la nova seu del CMSC

Sant Cugat comptarà amb un nou aparcament soterrat, ubicat sota la futura plaça cívica de la Rambla del Celler. L'equipament tindrà 200 places distribuïdes en 2 plantes i l'objectiu és licitar aquest projecte conjuntament amb tota la remodelació d'aquest sector. Així s'ha aprovat durant el ple municipal amb els vots a favor de l'equip de govern, ICV-EA i PP i els vots en contra del PSC.

El plenari municipal ha donat llum verda a la construcció d'un nou aparcament soterrat a la Rambla del Celler, que s'ubicarà sota del nou Ajuntament i la futura plaça cívica. Segons el projecte bàsic, l'equipament tindrà 2 plantes i 200 places, que es dividiran a parts iguals entre places de rotació i places de venda. L'objectiu és poder començar les obres cap al mes d'abril i que aquestes s'allarguin durant un any, amb un cost de prop de 3milions d'euros.

El projecte de fer un aparcament soterrat en aquesta zona ja s'havia plantejat fa uns anys, però en aquell moment no va prosperar ja que el concurs públic per adjudicar les obres va quedar desert. Ara però, es planteja una nova oportunitat amb la possibilitat de vincular aquest projecte a la remodelació de la Rambla del Celler. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

En aquest moment hi ha una oportunitat única de poder tirar endavant aquest aparcament davant del nou l'Ajuntament, perquè el nostre objectiu és poder licitar aquesta obra conjuntament amb l'obra de la Rambla del Celler


La proposta ha rebut el suport de ICV-EA i el PP, que consideren necessari fer un aparcament soterrat en aquesta zona per donar resposta a les necessitats que suposa la vianantització del centre. Tot i això, ICV-EA ha condicionat el seu vot favorable a la creació d'una comissió de seguiment que, des del principi, vetlli pel correcte desenvolupament del projecte. Una demanda que ha estat acceptada per l'equip de govern. Escoltem el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

Posaríem com a condició per donar suport la constitució d'una comissió de seguiment integrada pels grups del consistori, per veïns i agents comercials


De la seva banda, el PSC ha votat en contra del projecte per considerar que no va acompanyat d'un estudi de mobilitat a la zona, que s'ha planificat amb pressa i en funció del calendari electoral, i que pot suposar empitjorar els problemes de circulació en una zona que ja és conflictiva. Així ho ha dit el portaveu socialista, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

La confluència de l'escalèxtrix amb la Rambla del Celler no és bona des del punt de vista de la mobilitat. La rotonda es troba desplaçada de l'eix principal i la confluència de l'accés a l'aparcament comercial crea un dels punts negres actuals de la mobilitat


Des del PSC han manifestat també la seva preocupació pel pla de viabilitat econòmica, que consideren perjudicial pels interessos de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.