Aprovada la urbanització del sector de Ca n'Enric i del carrer Hortènsia de Valldoreix

Urbanisme

Publicat el 1/feb/06 per Miquel Herrada

L'EMD de Valldoreix ha aprovat definitivament els projectes d'urbanització del sector de Ca n'Enric La Miranda i del carrer Hortènsia, un cop resoltes les al·legacions fetes pels veïns i els grups de l'oposició. Les obres es finançaran a través de contribucions especials i els residents hauran d'assumir el 80% del cost total.

L'actuació més important és la urbanització de tot el sector de Ca n'Enric La Miranda, que té un cost total previst de prop de 3'4 milions d'euros, dels quals 2'7 sortiran de les butxaques dels residents.

La vocal de Serveis Urbans de l'EMD, Mercedes Rojo, afirma que es tracta d'un projecte complex, tant per les dimensions del sector com pel desnivell que presenten els carrers, que fa que la pluja provoqui problemes. En aquest sentit, Rojo ha indicat que s'han estimat les al·legacions dels veïns per tal de desdoblar la xarxa d'aigües pluvials.

Mercedes Rojo

Hi havia moltes al·legacions dels veïns, que patien per un problema d'aigües. Hem estimat les seves al·legacions i per tant es doblarà la xarxa de pluvials.


També s'han tingut en compte les propostes dels residents per frenar l'excés de velocitat que es produeix en aquest sector, de manera que s'afegiran al projecte passos elevats en alguns punts, a part de les bandes rugoses que ja estaven previstes als encreuaments.

Els grups de l'oposició, CiU i PP, s'han abstingut en la votació. El vocal de la federació nacionalista Francesc Cardoner considera que el fet que el projecte contempli tallar tots els arbres per poder fer passar les canonades és una 'frivolitat'.

Francesc Cardoner

No estem d'acord amb que es tallin tots els arbres per fer passar les canonades. Com a mínim es podia haver encarregat un estudi per veure quins es podien conservar. És una frivolitat.


Pel que fa al projecte d'urbanització del carrer Hortènsia, el cost total de les obres ascendeix a 139.000 euros, dels quals els veïns n'hauran d'assumir 111.000.