L'àrea de Medi Ambient estudia l'avaluació d'impacte ambiental sobre la modificació del PGM a la Floresta


  • Comparteix:

L'Ajuntament ja ha rebut l'avaluació d'impacte ambiental sobre la modificació del PGM a la Floresta, que es va encarregar en compliment d'un requeriment de la Generalitat per tal de tramitar aquesta proposta. Ara els tècnics de l'àrea de Medi Ambient hauran de fer el corresponent informe favorable o desfavorable sobre aquest estudi. Des d'aquesta àrea no descarten demanar altres estudis complementaris i, fins i tot, un nou informe al Consorci del Parc de Collserola

L'avaluació ambiental va encarregar-se a finals de l'any passat, després que la Generalitat paralitzés la tramitació de la modificació del PGM de la Floresta a l'espera que es fes aquest informe en base als criteris que estableix la nova Llei d'Urbanisme.

Tot i que tant l'alcalde com l'àrea de Territori consideraven que aquest tràmit ja s'havia fet en el seu moment en compliment de la legalitat, finalment van decidir donar resposta a aquest requeriment i encarregar un segon estudi. Aquest ja ha estat entregat al consistori, que ara haurà d'avaluar-lo i fer-ne la pertinent tramitació. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

El que ens deia la generalitat és que la memòria no és suficient perquè amb la nova llei la memòria s'ha de convertir en avaluació ambiental i contenir unes referències concretes. I això és el que s'ha fet


De fet, és l'àrea de Medi Ambient qui s'ha d'encarregar ara d'analitzar aquest estudi i fer-ne un informe favorable o desfavorable. El titular de l'àrea, Eduard Pomar, ha explicat que es tracta d'un estudi complex ja que inclou tots els aspectes de modificació del PGM de la Floresta, tot i que ja ha avançat que va en la mateixa línia que l'informe que es va fer l'any 2002.

Eduard Pomar

El tenen els serveis tècnics per avaluar-lo, però aniria en la mateixa línia que el que es va fer el 2002. Cal recordar però que no és sobre Can Busquets sinó sobre tota la modificació del PGM de la Floresta i recull molts elements


A l'espera d'aquest informe, el tinent d'alcalde ha volgut recordar, una vegada més, que tant la seva àrea com ERC treballen per la preservació de l'entorn natural i també de Can Busquets.

Pomar ja ha apuntat també que no descarten l'encàrrec d'altres estudis complementaris si creuen que hi ha qüestions que no acaben de quedar ben resoltes, així com d'un nou informe per part del Consorci del Parc de Collserola en base als criteris que estableix la nova Llei d'Urbanisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.