Nadal es compromet a estudiar mesures per soterrar parcialment els FGC a Sant Cugat abans del 2015


  • Comparteix:

El secretari general de Mobilitat ha apuntat una acció més contundent lligada al projecte del Túnel Central ferroviari

El secretari general de Mobilitat ha apuntat una acció més contundent lligada al projecte del Túnel Central ferroviari

El secretari general de Mobilitat de la Generalitat ha manifestat el compromís de soterrar parcialment o de buscar fórmules de permeabilització del traçat actual de FGC al seu pas pel centre de Sant Cugat. Segons Manel Nadal, aquesta actuació es podria fer realitat abans del 2015, com a pas previ a una possible actuació molt més ambiciosa i lligada al projecte del Túnel Central ferroviari.

El govern català està estudiant actualment diverses propostes de traçat per al projecte del túnel central ferroviari. Una d'aquestes propostes passaria per unir Barcelona amb Sabadell, passant per Avinguda Tibidabo i Sant Cugat.

Així ho ha explicat el secretari general de Mobilitat, Manel Nadal, que ha afegit que aquesta opció permetria fer una actuació 'contundent' per soterrar bona part de les vies de Ferrocarril de la Generalitat al seu pas per la nostra ciutat. Nadal ha remarcat però que aquest és un projecte a mig-llarg termini i que ni Ajuntament ni Generalitat volen esperar tant per fer alguna acció de soterrament al municipi.

Maneñ Nadal

És evident que si es fes aquest corredor permetria fer una actuació molt contundent en el futur a Sant Cugat i que permetria com soterrar realment una part important del ferrocarril. Però aquest és un projecte a mig-llarg termini, no volem esperar a aquest projecte


En aquest sentit, el secretari general de Mobilitat ha apuntat que s'encarregarà un estudi per veure les possibles actuacions a dur a terme, i ha remarcat que un horitzó 'raonable' per haver finalitzat aquestes actuacions és l'any 2015.

Manel Nadal

Volem actuar abans i l'horitzó del 2015 és un horitzó raonable. El compromís que hi ha de la Generalitat amb l'Ajuntament és fer un nou estudi de soterrament i permeabilitat per Sant Cugat


Recordem que el ple municipal va aprovar, l'octubre passat, una moció de CiU, PSC i ERC per instar al govern català a soterrar abans del 2015 les vies de Ferrocarrils de la Generalitat al seu pas pel centre de la ciutat. La moció va rebre el suport de les formacions proposants i del PP i el vot en contra dels regidors d'ICV-EA, que tot i afirmar que no estan en contra de soterrar les vies, van argumentar que sense conèixer l'abast de la proposta ni estudiar abans les possibles repercussions negatives d'haver de foradar de nou la plaça Lluís Millet, no podien donar-hi suport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.