La modificació del PGM de Can Monmany permetrà legalitzar les cases fora d'ordenació


  • Comparteix:

L'equip de govern proposa requalificar part del sòl d'equipaments per obtenir la zona verda necessària per legalitzar les vivendes

L'equip de govern proposa requalificar part del sòl d'equipaments per obtenir la zona verda necessària per legalitzar les vivendes

L'equip de govern aposta per requalificar part del sòl d'equipaments de Can Monmany amb l'objectiu d'aconseguir la zona verda necessària per legalitzar les cases fora d'ordenació de la Floresta i Can Cortés. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, considera que l'acord assolit amb la propietat de Can Monmany, pel qual la finca passarà a ser de propietat municipal, suposa una oportunitat històrica per resoldre aquest problema.

L'objectiu de l'equip de govern és portar a aprovació del ple d'aquest mes de març la proposta de modificació del PGM que ha de permetre a l'Ajuntament i l'EMD obtenir la titularitat de la finca de Can Monmany, a canvi de requalificar uns terrenys propers dels mateixos propietaris perquè hi puguin edificar 27 habitatges unifamiliars.

Per a la tinenta d'alcalde de Territori, aquesta operació representa també una oportunitat històrica de resoldre el problema de les cases que van quedar fora d'ordenació a partir de l'aprovació del PGM de 1976. En aquest sentit, s'aposta per requalificar 4,7 hectàrees del sòl d'equipaments de la zona de Can Monmany i convertir-les en zona verda per compensar les hectàrees de sòl forestal que ocupen actualment aquests habitatges que s'han de legalitzar. Escoltem Mercè Conesa.

Mercè Conesa

A través de la modificació de PGM a can Monmany obtindrem una gran quantitat d'hectàrees de verd que podrem justificar davant la Generalitat i que ens pot permetre tramitar una modificació específica per les cases fora d'ordenació


Conesa ha explicat que, paral·lelament, es continuarà tramitant la modificació del PGM a la Floresta, que ja inclou la legalització de les 90 cases fora d'ordenació d'aquest districte, ja que d'aquesta manera s'obren diverses oportunitats de resoldre aquest problema. En cas que s'acabés abans la tramitació del tema de Can Monmany, s'adaptaria la modificació del PGM de la Floresta eliminant la qüestió dels habitatges.

La titular de Territori ha afegit però que això no modifica la postura de CiU sobre la urbanització parcial de Can Busquets, ja que consideren que urbanitzant el 20% d'aquest sector es garantirà la preservació de la resta.

La tinenta d'alcalde ha volgut remarcar també que totes dues tramitacions s'hauran iniciat durant un govern de CiU encapçalat per l'alcalde, Lluís Recoder, fet que demostra que la legalització d'aquestes cases és una preocupació important per la federació nacionalista. Conesa ha fet una crida a la resta de formacions perquè donin suport a la proposta.

Mercè Conesa

A vegades sembla que nosaltres haguem tingut encallat aquest tema i que no ens hagi interessat. I no, per nosaltres és un tema important, és un tema seriós, es tracta de solucionar problemes als ciutadans


Mercè Conesa ha explicat que aquesta modificació es planteja tenint en compte només la meitat de la finca de Can Monmany que li correspondrà a l'Ajuntament, però que li consta que des de l'EMD es plantegen operacions similars, i que per tant, l'objectiu és treballar de comú acord.

Per últim, la tinenta d'alcalde també ha explicat que, tot i que aquestes modificacions suposaran reduir a la meitat les 21 hectàrees de sòl d'equipaments de Can Monmany, això queda compensat per una ampliació i preservació de les zones agrícoles i de cultiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.