El govern municipal vol privatitzar el subsòl de Can Quitèria a canvi que Construcciones Alcaraz pagui la urbanització de l'entorn

Tant l'aparcmaent com la urbanització de la plaça i dels carrers adjacents podria estar acabada a finals de juliol

Urbanisme

Publicat el 28/feb/06 per Ester Castanyer

El govern municipal proposarà al ple municipal la cessió de les places públiques de l'aparcament soterrat de Can Quitèria a Construcciones Alcaraz. A canvi, aquesta empresa assumirà el cost de les obres d'urbanització de la plaça i els carrers del seu entorn, que s'integraran dins la zona de prioritat preferent per als vianants.

La proposta de l'equip de govern passa per fer una modificació del PGM que permeti alterar el règim del subsòl sense modificar les qualificacions urbanístiques de la superfície. Partint d'un nou articulat de la Llei d'Urbanisme, el govern municipal aposta per cedir la propietat de les places públiques previstes a l'aparcament a l'empresa Construcciones Alcaraz, a qui es va adjudicar la construcció i concessió d'aquest equipament per un període de 40 anys.

A canvi d'aquesta privatització, l'empresa assumirà el cost de les obres d'urbanització de la plaça de Can Quitèria i dels carrers adjacents a la Rambla de Can Mora, que ascendeix a 1,2 milions d'euros. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha remarcat que es tracta d'una obra d'envergadura que no podia quedar enrera.

Mercè Conesa

En el cas d'aquesta zona, que és casc antic, hi ha un bon grapat de serveis i connexions a canviar, i per tant, és una obra d'envergadura i també de recuperació i reconversió de part del casc que de cap manera pot quedar enrera

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i aquest privatització, tant l'empresa com l'Ajuntament han garantit que es mantindrà un nombre de places de rotació, tot i que encara cal determinar quantes.

Pel que fa a la urbanització de la plaça, el projecte contempla un espai dur, amb lloses de pròfid, però també amb una joc de jocs infantils i amb nova vegetació que doni ombra. A més, també s'ha apostat per mantenir els elements més emblemàtics com la Masia o el xiprer i el caqui. Segons el cap de servei d'Obres i Projectes de l'Ajuntament, Josep Massagué, l'objectiu és crear un nou espai d'estada per als santcugatencs.

Josep Massagué

L'espai central de la plaça estarà acompanyat de nova vegetació i d'un lloc d'estada per infants. Encara que es tracti d'un paviment dur, des de l'Ajuntament és té clar que ha de ser un lloc perquè els santcugatencs puguin tenir un espai d'estada

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pel que fa als carrers de l'entorn, s'urbanitzaran per donar prioritat preferent als vianants, i comptaran amb diverses pilones que regularan el pas de vehicles, que només estarà autoritzat a veïns i comerciants de la zona.

La previsió és que tots aquests treballs, inclòs també l'edifici de vivendes que està fent Construcciones Alcaraz a sobre de l'aparcament, estiguin enllestits a finals de juliol o principis d'agost.

Aquest projecte no inclou però la remodelació de la Masia de Can Quitèria, que estan estudiant des de les àrees de Cultura i Polítiques Socials amb l'objectiu d'acabar de definir els seus usos i poder concretar el projecte de rehabilitació.