La urbanització de l'entorn del nou Ajuntament tancarà el procés de remodelació de la Rambla del Celler


  • Comparteix:

L'Ajuntament remodelarà la Rambla del Celler entre els carrers Cèsar Martinell i Francesc Moragas, tancant així el procés d'urbanització de tota aquesta zona. El projecte, que inclou una superfície total de 16.700 metres quadrats, està pressupostat en prop de 5.344.000 euros i té l'objectiu de convertir aquest sector en un espai de referència de la ciutat. El projecte executiu la licitació de l'obra s'han aprovat al ple municipal amb 18 vots a favor i les 6 abstencions del PSC.

Després de la construcció de la zona esportiva municipal, l'hotel i la seu del Club Muntanyenc, i un cop ja s'han iniciat les obres del nou ajuntament, l'equip de govern encara ara el projecte de remodelació de la Rambla del Celler.

Segons l'alcalde, Lluís Recoder, es tracta d'un projecte emblemàtic i de referència que ha de completar l'eix de vianants i la transformació gradual que s'ha anat efectuant en aquesta zona.

Lluís Recoder

Aquest és un projecte emblemàtic de ciutat, de referència, que vol convertir aquest espai en un lloc còmode per viure, per passejar. És un projecte relacionat amb l'eix de vianants i amb la transformació de la Rambla del Celler en un lloc més integrat a la ciutat


La proposta passa per eliminar el carril d'estacionament i per ampliar la vorera, facilitant el pas de vianants, la instal·lació de terrasses o la plantació de nou arbrat. També es contempla habilitar espais de càrrega i descàrrega, posar una parada de bus davant la futura plaça de la vila i col·locar contenidors soterrats.

El projecte també preveu eliminar la barrera física actual de jardineres i bancs que separa el carrer de la zona de vianants, mantenint l'arbrat existent i habilitant un carril bici. Pel que fa a l'eix històric de la Rambla, aquest es pavimentarà amb peces de diferents tonalitats que crearan diferents espais d'estada i relació. Per últim, es crearà una rampa d'accés a la plaça del nou Ajuntament, que serà un dels espais centrals de tota la zona. Així ho ha explicat un dels arquitectes responsables del projecte, Carles Puig.

Carles Puig

L'eix històric de la Rambla es repavimentarà creant diferents espais de relació i trobada social, en el que serà com un vestíbul previ a la casa de la vila


La plaça de la Vila, situada davant la nova seu de l'Ajuntament, s'urbanitzarà amb la intenció que sigui un espai verd i arbrat, amb un paviment que combinarà peces prefabricades de formigó amb zones verdes on es plantarà una vegetació similar a la gespa però més sostenible.

Pel que fa als carrers adjacents, la previsió és ampliar les voreres del carrer Dos de Maig, eliminant el carril d'aparcament en el primer tram i mantenint-lo entre els carrers Sant Josep i Cèsar Martinell. També es perllongaran els carrers Sant Salvador i Santa Teresa, i es pavimentarà la rambla Jaume Sàbat en el tram situat sobre la riera soterrada. Aquesta via comptarà també amb un carril bici.

Tot aquest projecte està pressupostat en quasi 5.344.000 euros que assumirà el consistori i s'ha fet tenint en compte el Codi d'Accessibilitat de Catalunya. La previsió és poder adjudicar les obres d'aquí a uns 3 mesos i segons el plec de clàusules, el termini d'execució és de 15 mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.